Sjutra žrijeb: Rukometašice u prvom šeširu - Volim Podgoricu

Sjutra žrijeb: Rukometašice u prvom šeširu

Žrijeb kvalifikacionih grupa za seniorsko Evropsko prvenstvo (EP) rukometašica biće održan sjutra u Kristijanštadu, saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

Šampionat će biti odigran u decembru naredne godine u Švedskoj. Saopšteno je da će Crna Gora biti žrijebana iz prvog šešira. 

Nastup u kvalifikacijama za EP prijavile su 32 reprezentacije Prema preopozcijama, kvalifikacije će biti podijeljene u dvije runde.

U prvom dijelu, šest ekipa biće podijeljene u dvije grupe, iz kojih će pobjednici izboriti nastavak kvalifikacija.

U A grupi igraće Azerbejdžan, Bugarska i Farska Ostrva, a u B grupi Finska, Izrael i Kosovo.

Prva runda kvalifikacija biće odigrana u junu. U drugoj fazi kvalifikacija reprezentacije će biti podijeljene u sedam grupa sa po četiri selekcije.

Plasman na šampionat izboriće po dvije najbolje, kao i najuspješnija trećeplasirana selekcija iz svih sedam grupa.

Iz prvog šešira biće žrijebane Norveška, Crna Gora, Danska, Mađarska, Srbija, Francuska i Španija, a iz drugog Njemačka, Rumunija, Poljska, Rusija, Holandija, Češka i Hrvatska.

U treći šešir svrstani su Slovačka, Ukrajina, Island, Makedonija, Turska, Bjelorusija i Austrija, dok ćeiz četvrtog šešira rivale čekati Slovenija, Portugalija, Švajcarska, Italija, Litvanija i pobjednici kvalifikacionih krupa A i B.

Druga runda kvalifikacija biće odigrana u tri termina, po dva meča biće odigrana u oktobru ove i martu i junu naredne godine.

Švedska kao domaćin obezbijedila je direktan plasman na šampionat.

Početak žrijeba zakazan je za u 14 sati i 30 minuta.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com