Vatrogasci iz Podgorice i Žabljaka na zajedničkoj obuci - Volim Podgoricu

Vatrogasci iz Podgorice i Žabljaka na zajedničkoj obuci

Spasioci glavnog grada i njihove kolege sa Žabljaka danas su imali cjelodnevnu obuku, dominantno u intervencimama prilikom saobraćajnih nezgoda.

Iskusnije kolege iz glavnog grada iznosili su svoja iskustva, dragocjena za Žabljačane. Tom prilikom demonstrirano je korišćenje razvalnog alata sa opremom koji su Podgoričani donijeli a nakon vježbe darovali Službi zaštite i spasavanja iz Žabljaka.

“Generalno, humani smo ljudi, pa smo u duhu dobre saradnje među službama zaštite prepoznali smo potrebu kolega iz Žabljaka i odulčili se za ovaj sastanak na kome smo razmijenili iskustva u djelovanju spasilaca prilikom saobraćajnih nezgoda. Praktično je pokazano funkcionisanje razvalnog alata koji smo sa zadovoljstvom darovali kolegama iz Žabljaka. Ovo je turistička destinacija a ovaj potpuno ispravan uređaj značajno će im pomoći u djelovanju prilikom saobraćajnih nezgoda”, kaže načelnik službe zaštite Podgorice Andrija Čađenović i podsjeća da su pred početak ovogodišnje sezone požara kolegama iz Žabljaka donirali set zaštitnih vatrogasnih odijela.

Njegov kolega sa Žabljaka Drago Popović, izražava zahvalnost za ovu donaciju.

“Ova donacija je dragocjena. Prisjeća me ljetošnje akcije spasavanja grupe Poljaka koji su vozilom sletjeli u Taru. I bez tog alata nekako smo uspjeli da ih izvučemo iz smrskanog automobila. Zadovoljstvo je što su ti ljudi živi izvađeni iz matice rijeke ali su svemu tome doprinos dali pripadnici policije GSS i ekipa hitne pomoći iz Žabljaka i Mojkovca i rafteri iz kampa „Kljajevića luka“. Da smo imali razvalni alat sve bi bilo i lakše i brže”, podsjeća Popović i nagovještava nabavku nedostajuće spasilačke opreme u narednoj godini.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com