BARANI NAORUŽANI DO ZUBA: Oduzeta četiri pištolja, puška, municija - Volim Podgoricu

BARANI NAORUŽANI DO ZUBA: Oduzeta četiri pištolja, puška, municija

U saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom Bar (ODT), službenici CB Bar su za posljednjih mjesec dana pronašli i oduzeli više komada vatrenog oružja i municije koji su bili u ilegalnom posjedu građana.

“Službenici Centra bezbijednosti Bar će i ubuduće u saradnji sa ODT preduzimati zakonom predviđene mjere i radnje u cilju pronalaženja i oduzimanja vatrenog oružja u ilegalnom posjedu građana i procesuiranju krivičnih prijava prema tim licima“, istakli su iz CB Bar.

Prema istim navodima, 19. maja shodno naredbi ODT izvršen je pretres stana B.M. iz Bara kod kojeg je pronađen pištolj Zastava CZ99 cal. 9 mm i veća količina municije različitih kalibara. Protiv B.M. je procesuirana krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija iz člana 403. KZCG.

Shodno naredbi ODT, 25. maja izvršen je pretres stana i drugih prostorija Ć.Ć. iz Bara i tom prilikom su pronađeni gasni revolver, električni paralizer i veća količina municije. Protiv njega je podnijeta krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 KZCG, kao i prekršajna prijava shodno Zakonu o oružju. Shodno naredbi ODT, 31.maja izvršen je pretres stana i drugih prostorija G.A. iz Bara i kod njega su pronađeni pištolj Bereta cal. 9 mm sa okvirom i četiri metka, pištolj Zastava M88 cal. 9 mm sa okvirom i četiri metka, rezervni okvir sa osam metaka, veća količina municije, kao i puška sa optičkim nišanom na kojoj su izbrisani marka i serijski broj. I protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prenosi Jedro.me.

Pregledom G.N. 13. juna, kod njega je pronađen i oduzet gasni pištolj i procesuirana prekršajna prijava shodno Zakonu o oružju. Shodno naredbi ODT, 23. juna je izvršen pretres stana i drugih prostorija B.R. iz Bara, gdje su pronađeni i oduzeti pištolj M57 sa dva okvira bez municije i gasni pištolj Ekol. Protiv ovog lica je procesuirana krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

(CdM)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com