Podgoričaninu, koji dvije godine leži nepokretan, potrebna pomoć - Volim Podgoricu

Podgoričaninu, koji dvije godine leži nepokretan, potrebna pomoć

Talas humanosti zahvatio je Crnu Goru a naša pomoć potrebna je i Podgoričaninu Srđan Roćenović (31) koji pune dvije godine provodi na postelji, u bolnicama od Podgorice do Beograda pod danonoćnim bolovima. Novac za pomoć Srđanu možete uplatiti na žiro račun Hipotekarne banke 520031000000130251 na ime Mira Ćirković.

CRNA GORO, NEMA STAJANJA! Sakupili smo novac za Selenu, POMOZIMO i Srđanu!

Srđanu su 18.02.2015. godine ljekari Kliničkog centra ustanovili fisuru analnoga dijela debelog crijeva, a tokom operacije prekinuti su mu analni mišići na dva mjesta. Uslijedila je druga operacija koja je izvršena u aprilu iste godine, a u maju mjesecu rađena je kiretaža iste rane. Od tada je vezan za postelju i trpi jake bolove, a da situacija bude još gora, zbog dugotrajnog ležanja došlo je do deformiteta i diskusa u vratnom dijelu kičme, navode iz Banke Hrane.

Kako kaže Srđanova majka, u aprilu mjesecu prošle godine Srđan je imao operaciju pršljena C5 C6, a poslije operacije kičme, pršljen C6 C7 je ugrožen pored osnovnog problema koji traje dvije pune godine.

“Nakon odrađenih, o svom trošku, dijagnostičkih analiza u Beogradu (defekografija i tranzitno vrijeme kolona) jer se iste ne rade u Crnoj Gori sa uputom, Fond za zdravstveno osiguranje odbio je da refundira novac za isto”, kazala je ranije Mira Ćirković.

Srđan koji već dvije godine trpi jake bolove i leži nepokretan, trenutno krvari i ima nekontrolisano pražnjenje .

Njega očekuje uskoro liječenje u Zagrebu i sledeće sedmice bi trebao da stigne odgovor od Fonda zdravstva oko pokrivanja troškova liječenja.

Ukoliko troškovi ne budu pokriveni Fondacija “Budu human” će moći da otvori donatorsku liniju.

Do tada, Srđanu je potrebna pomoć u pelenenama i ljekovima koje koristi.

Ukoliko Fond i pokrije troškove liječenja u Hrvatskoj, njemu i njegovoj majci Miri biće potreban novac sa smještaj i hranu pratioca nepokretne osobe.

Obzirom na cjelokupnu situaciju, iz koje Srđanova majka ne vidi izlaz, ovim putem još jednom apeluje na ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu, jer predstoji liječenje van Crne Gore.

“Momak u ovakvom stanju provodi dvije nepune godine na postelji u bolovima u potkrovlju tuđe kuće. Živimo kao podstanari u 26 kvadrata popločanih betonom. Majka sam, prepuštena sama sebi, i nemoguće je da od svoje invalidske penzije koja iznosi 290 eura, sa svojim teškim zdravstvenim problemima, na koje sam pri ovoj muci i zaboravila, bez ičije pomoći nastavim dalje Srđanovo liječenje”, kazala je Srđanova majka.

Svi koji su zainteresovani i mogu da pomognu novac mogu uplatiti na žiro račun Hipotekarne banke 520031000000130251.

Svi koji žele mogu dobiti kontakt porodice preko Banke hrane.

1 komentar

  1. Awesome read. I just passed this onto a buddy who was doing a little research on that. He just bought me lunch since I found it for him! Thus let me rephrase: Thank you for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com