PODGORIČANKA NA KARIBIMA: Raj za dušu, ali obrok košta 50 dolara (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORIČANKA NA KARIBIMA: Raj za dušu, ali obrok košta 50 dolara (FOTO)

Podgoričanka Anđela Vujović živi svoj san na Karibima! Anđela je na plaže snova stigla kroz program usavršavanja Aman rizorta.

-Karibi su ostrva pijeska, tirkiznog okeana i netaknute prirode, mir za oč i za dušu, kaže Anđela za portal Volim Podgoricu.

-Posle trogodišnjeg iskustva u Porto Montenegru u Tivtu, svoje gastronomsko putovanje nastavila sam u jednom od najluksuznijih hotela na svijetu -“Amanyara luxyru hotels” koji se nalazi na ostrvima “Turks and Caicos”.  Nalazi se izmđju Kube, Bahama i Puerto Rica. Ostrvo je okruženo Atlanskim okeanom sa jedne strane i Karibskim morem sa druge, tako da je raznovrsnost morskih plodova i ribe veoma velika.

Ostrvljani se – kaže ova Podgoričanka –  uglavnom tako i hrane. Osim morskih specijaliteta, na ostrvu je veoma popularno i tropsko voće, papaja, mango, banane i kokosi.

-Ostrvo nema klimatske uslove za uzgajanje ostalih poljoprivrednih dobara, ostale namirnice uvoze iz Sjedinjenih Americkih drzava, Evrope i Azije. Namirnice u marketima u ekstermno skupe, zbog lokalne takse. Tako jedan tost hljeba kosta 4$, kilogram piletine 12$, paket od 10 jaja 6$. Ali to nije problem za turiste koji dolaze ovdje jer su to uglavnom oni sa dubljim džepom., priča Anđela.

-Na ostrvu se nalazi nekoliko luksuznih hotela , gdje turisti mogu da uzivaju uz besprekornu uslugu i luksuz. Mogu se naći i jeftiniji hoteli gdje uglavnom dolaze gosti sa porodicama i djecom. Prije neki dan sam išla sa kolegama do nekog lokalnog restorana na plaži, jeli smo fish takose, nisam mogla da vjerujem da na ostrvu može da se nađe nešto ukusno i povoljno, pošto u ostalim hotelima i restoranima obrok ne košta ispod 50$, kaže Anđela.

Na ostrvu je oko petnaest maldih ljudi sa Balkana i uglavnom se lijepo druže mimo posla.

-Ovim putem bih voljela da se zahvalim kompaniji Aman Sveti Stefan sto je omogućila talentovanim ljudima da napreduju u svom poslu poslavši ih svuda po svijetu, zaključuje Anđela.

3 komentara

  1. I’m curious to find out what blog platform you’re working with? I’m having some small security issues with my latest website and I’d like to find something more safe. Do you have any recommendations?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com