Početna » ŽIVOT + » Ljubav i sex » Muškarci koji previše vremena provode u teretani su loši u seksu?

Muškarci koji previše vremena provode u teretani su loši u seksu?

Naučnici su došli do zaključka da je trening usko povezan sa seksualnim nagonom. Iako je veoma dobro trenirati i voditi fizički aktivan život, postoje oni koj pretjeruju sa odlaskom u teretanu. Takvi muškarci imaju veoma loš seksualni život, makar tako tvrde naučnici. Oni kažu da ovi mušakrci svu energiju troše na teretanu i da sav testosteron korsite na dizanje velikih težina i agresivne treninge. To dovodi do velikog umora, zbog kojeg nemaju često seksualne odnose, i do seksualne nezainteresovanosti.

Istraživanja su pokazala da su ovakvi muškarci preokupirani sobom i da samo misle o svom izgledu, pa zbog toga ni ne razmišalju o seksu. To se možda nekima čini kontradiktornim, ali kada bolje pomislite, kako muškarci koji provedu po šest sati dnevno u teretani stignu da urade bilo šta osim da jedu i spavaju.

Problem kod ovih muškaraca je psihološke prirode i oni moraju dobro da razmisle o svom sljedećem koraku. Fitnes jeste zdrav i trening jeste dobar za naš organizam, ali samo onda kada se umjereno i povremeno koristi. Ako prekomerno trenirate i maksimalno opterećujete vaše tijelo, možete imati ozbiljnih zdravstvenih problema, jer se vaše tijelo neće dovoljno odmarati. Ovo može dovesti i do srčanih problema.

Dakle momci, smanjite odlazak u teretanu i posvetite se vašim djevojkama. Vidjećete da ćete biti mnogo srećniji.

(Muski magazin)

Check Also

KOD NJIH SVE ,,PUCA” OD STRASTI: : Ova tri para Zodijaka dominiraju u spavaćoj sobi

Iako možda nisu idealne kombinacije za brak i vezu, sljedeći parovi Zodijaka su pravi avanturisti ...

Video snimak iz sove teretane nasmijao čitav svijet (VIDEO)

Najveći tabloid na svijetu, britanski Daily Mail, objavio je video snimak iz jedne teretane u ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *