PODGORIČKOM POLICAJCU POBJEGAO PIJANI VOZAČ - Volim Podgoricu

PODGORIČKOM POLICAJCU POBJEGAO PIJANI VOZAČ

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je postupak protiv R.S., policajca u Centru bezbjednosti Budva i R.B., policajca Stanice policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica, jer im je 7. avgusta 2016. godine iz vozila pobjegao osumnjičeni koji je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

Kako se navodi u rješenju o pokretanju disciplinskog postupka, policijski službenici R.S. i R.B. su tokom obavljanja poslova saobraćajne patrole na teritoriji Budve zaustavili automobil kojim je upravljao R.M. za kojeg se nakon alkotestiranja utvrdilo da je vozio pod dejstvom alkohola.

“U cilju preduzimanja daljih mjera i radnji u odnosu na njega, sačinjavanja prekršajne prijave, odvođenje do prostorija HMP Budva i kompletiranje predmeta, službenici policije su osumnjičenog doveli služebnim vozilom do CB Budva. Nakon izlaska iz službenog vozila, pomenuto lice koje nije bilo vezano lisicama iskoristilo je nepažnju policijskih službenika i udaljilo se u nepoznatom pravcu, što je imalo za posljedicu da nije zadržan i priveden Sudu za prekršaje istoga dana. Ovim propustom policajci su počinili težu povredu službene dužnosti, nepreduzimanje ili nedovoljno preduzimanje mjera za bezbjednost lica, imovine i povjerenih stvari”, navodi se u rješenju o pokretanju disciplinskog postupka.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com