Početna » ŽIVOT + » Ljubav i sex » Četiri blagodeti jutrnjeg seksa

Četiri blagodeti jutrnjeg seksa

Voljeli vi seks ujutro ili ne, nudimo vam četiri dobra razloga zašto treba češće da ga praktikujete.

Jedna je studija pokazala kako većina parova ima seks između 23 sata i 1 sat ujutro. Međutim, jutarnji seks donosi sa sobom puno više koristi nego seks u bilo koje drugo doba dana. Jedna od bitnijih stvari je što jutarnji seks podstiče intimnost i emocionalnu bliskost na početku dana te popravlja raspoloženje zbog povećanog nivoa serotonina, hormona sreće.

1. Studija na Univerzitetu u Belfastu pokazala je kako jutarnji seks protektivno djeluje na zdravlje srca i vena, a posebno kod muškaraca. Jutarnji seks je dobra vježba, a osim toga i smanjuje nivo kortizola, hormona stresa, koji inače povećava rizik nastanka infarkta.

2. Orgazam tokom jutarnjeg seksa kod žena povećaće nivo estrogena u krvi, zbog čega dolazi do poboljšanja cirkulacije i smanjenja nivoa testosterona, što povoljno djeluje na vašu kožu i kosu.

3. Dokazano je kako učestali jutarnji seks poboljšava kvalitet sperme i povećava plodnost kod žena, što povećava izglede za oplodnju.

4. Za vrijeme jutarnjeg seksa najveća je produkcija imunoglobulina A, a to su protivtijela koja organizam štite od infekcija. Ljudi koji redovno imaju jutarnji seks imaju i do 30 odsto više nivoe imunoglobulina A u krvi.

(Cosmopolitan.hr)

Check Also

DA LI STE ZNALI: Evo kako jutarnji seks utiče na vaše zdravlje

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Ovakav seks će vam rasplamsati strasti i spasiti vezu

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte ...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *