UHAPŠENA PODGORIČANKA: Otela državljanina Australije, pa tražila 11.000 eura? - Volim Podgoricu

UHAPŠENA PODGORIČANKA: Otela državljanina Australije, pa tražila 11.000 eura?

Podgoričanka Milica Popović (37) uhapšena je zbog sumnje da je otelala državljanina Australije Feho Poturak (58).

Prema saznanjima “Vijesti ona je u tužilaštvu negirala da je otela Poturaka. Njoj je nakon saslušanja određen pritvor do 72 sata.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Poturak je otet juče i oslobođen istog dana.

Kako se navodi Popović je upoznala Poturaka tako što mu je prije neki dan prišla u jednoj radnji.

“On je nju svojim vozilom prevezao do kuće, a ona ga je na dan otmice pozvala telefonom da se vide. Potom je, sumnja se, došla do stana u kojem on boravi, u centru Podgorice, odakle se zatim sa njim, upravljajući njegovim vozilom “VW Gof VII”, odvezla do stana, u Bulevaru Džordža Vašingtona, koji ona iznajmljuje”, saopštila je policija.

Pošto su neko vrijeme boravili u stanu koji Popović iznajmljuje, ona je, sumnja se, izašla iz stana i zaključala Poturaka unutra.

“Nakon što je shvatio da se M.P. neće vratiti, te da je zaključan, on je nju kontaktirao putem telefona. M.P. je, sumnja se, prilikom telefonskog razgovora od F.P. zahtijevala da joj preda 11.000 eura jer će u suprotnom reći njegovoj supruzi i policiji da ju je on silovao”.

Pronađeno je i vozilo, “VW Golf VII”, inostranih tablica, koje je Popović oduzela od državljanina Australije, kao vid dodatnog pritiska na Poturaka da joj preda 11.000 eura koje je od njega prethodno tražila kako bi ga oslobodila. Do primopredaje novca nije došlo.

“M.P. je takođe, kako se sumnja, angažovala šlep službu da vozilo “VW Golf VII”, u vlasništvu F.P, prebaci na drugu lokaciju, na periferiju grada, pod izgovorom da je polomila ključ i da vozilo treba da prebaci do majstora. Ona je o tome, sumnja se, obavijestila F.P, u namjeri da izvrši dodatni pritisak na njega kako bi joj dao novac. F.P. je nakon razgovora sa M.P. počeo da doziva u pomoć i jedan građanin ga je čuo nakon čega je obavijestio CB Podgorica kazavši da se jedno lice nalazi zaključano u jednom stanu, da ne zna tačno koji je to stan odnosno lokacija ali da mu je to lice reklo da sa prozora vidi Hram Hristovog vaskrsenja”.

Policija je brzo pronašla stan u kojem je Poturak bio zaključan i oslobodili ga.

“Ubrzo su identifikovali i pronašli M.P. koju su lišili slobode. Takođe je pronađeno i vlasniku vraćeno pomenuto vozilo”, saopšteno je iz policije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com