Evo šta bi bilo sa Crnom Gorom da udari uragan poput Irme… - Volim Podgoricu

Evo šta bi bilo sa Crnom Gorom da udari uragan poput Irme…

Uragan Irma je na svom sedmodnevnm putu iznad Kariba do sada odnio 25 života, uništio sve pred sobom, a procjenjuje se da će danas talas ove snažne oluje stići i na Floridu i potpuno sravniti Majami.

Budući da se Irma kreće brzinom od 135km/h, zanimljivo je razmisliti šta bi bilo da se iznad regiona pojavi uragan ove jačine i razmjera, prenosi Telegraf.

 

Uragan ne samo što bi sravnio cijeli region, nego bi njegovi udari išli do Rima i Milana, zatim na sjeveru do Minhena i Praga, dotakao bi Varšavu, prešao preko Odese, Istanbula, cijele Grčke, dok bi Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i ostale zemlje regiona zbrisao u sekundi.

Budući da je Irma na Bahamima isušila okean, pretpostavlja se da bi Jadransko, Crno more i dio Egejskog potpuno nestali, a pitanje je koliko bi života odnio uragan na području Balkana.

Ovoliko jak udar u sekundi bi prekinuo dotok električne energije u većem dijelu Evrope, i pitanje je koliko bi vremena prošlo dok se šteta ne sanira, ako se uzme u obzir kolika je šteta nastala na Karibima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com