Jelena danas ima 120 kilograma i bori se da se vrati normalnom životu. Uspjela je da skine 30 kg i kaže da je na pola puta.

Nekada je Jelena Dokić bila najljepša teniserka na VTA turnirima, bilježila odlične rezultate, a onda su krenule da se ređaju nevolje kao na traci. Pored loših partija na terenu, isplivao je na vidjelo i njen sukob sa ocem Damirom, a onda i problemi sa štitnom žlijezdom zbog kojih se ugojila čak 60 kilograma.

Jelena Doikić

– Moja težina se tačno duplirala u odnosu na onu koju sam imala kada sam igrala tenis. Nisam mogla radim ništa od stvari koje volim. Nisam mogla da trčim, da igram tenis, da skačem, trčim uz stepenice, a sve to najviše zbog problema sa štitnom žlijezdom. Na početku oporavka morala samo da hodam. U početku blagim uzbrdicama. Dugo nisam imala nikakvu intenzivnu fizičku aktivnost. Trebalo je mnogo vremena da prođe dok nisam izgubila 15 kila i onda mogla da počnem da lagano trčim.

Kada je dospjela do težine od 120 kilograma, Jelena je početkom ove godine odlučila da krene sa ishranom kojom je do sada uspjela da skine 30 kilograma.

– To je tek polovina mog puta. Želim da se vratim na nivo koji sam imala tokom cijelog života. Međutim, nije samo riječ o skidanju kilograma, već o promjeni načina života, ishrane, sticanju samopouzdanja. Ovo je više borba na psihološkom planu – istakla je Dokićeva.

novosti.rs