Home / NOVOSTI / Politika / URA: Čudno kako je Marković loše informisan    

URA: Čudno kako je Marković loše informisan    

Iz odbora URA-e saopštili su da za jednog premijera države i bivšeg ANB-ovca kakav je Duško Marković, čudi što je tako loše informisan.

“Samo da podsjetimo premijera da je Ulcinj, nakon 27 godina vladanja njegove partije, opština sa najvećom stopom nezaposlenosti, najmanjim stepenom razvoja i to zbog privrednih giganata koje su uništile vlade njegove partije. I sad, opet pred izbore, stara priča – razvoj! I nije valjda da je premijer pomislio da se razvoj pokrene jednim kružnim tokom ispred opštine”, saopšteno je u reagovanju odbora URA u Ulcinju, povodom jučerašnje posjete premijera najjužnijoj opštini.

Kako kažu, nakon zvanične posjete premijera Markovića opštini Ulcinj, sve je postalo kristalno jasno. Smatraju da je dato zeleno svjetlo da lavina predizbornih lažnih obećanja može da krene.

Navode da su to projekti koji su davno trebali da budu završeni, od magistralnog puta Ulcinj – Krute pa do rasvjete u Starom gradu, odnosno projekti čiju realizaciju najviše koči njegova Vlada i njegova instalirana lokalna samouprava.

Ističu da to ponavljaju samo toliko da bi Marković bio u toku.

Kazali su da sa ovakvim radom i ovakvom politikom DPS-a i setalita, i sa ovakvim lažnim obećanjima i pogrešnim pristupom svakom problemu Ulcinj neće nikada ući u eru razvoja.

Kao razlog za to navode da se zna koji projekti mogu da pokrenu razvoj Ulcinja, a to su Solana, ruinirani hoteli kao i poljoprivreda a da premijer nijedno od tih bitnih činilaca razvoja nije pomenuo.

“Nadali smo se da će premijer biti informisan makar o nekim stvarima u lokalnoj upravi. Odati poštovanje stanjem u finansijama Opštine u periodu kada Opštini i javnim preduzećima prijeti blokada od Poreske uprave zbog neplaćanje poreza i doprinosa je svejstveno samo najvećim političkim manipulatorima, koji su političku karijeru gradili u DPS-u”, saopštili su iz URA-e.

Da je stanje u javnim finansijama bajkovito, kako kažu, ne bi tražili pomoć od 300.000 eura usred turističke sezone i ne bi dugovali desetine milona eura.

Dodaju da su svjesni da Marković mora da odbrani lokalnu vlast koju je on instalirao ali ne može se odbraniti neodbranjivo.

Zaključuli su da građani Ulcinja  više ne vjeruju lažim obećanjima i znaju da je ova najgora lokalna vlast u istoriji Ulcinja.

www.cdm.me

Check Also

Partijama ove godine isplaćeno preko tri miliona eura

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *