Siti rasplakao Vječni grad, Barselona grad svjetlosti - Volim Podgoricu

Siti rasplakao Vječni grad, Barselona grad svjetlosti

Užasan početak sezone, prijetnje smjenom Manuelu Pelegriniju, samo dva osvojena boda u prva četiri meča LŠ… Sve je to nadoknađeno, kvalitet je isplivao – Mančester siti ide u osminu finala Lige šampiona nakon pobjede nad Romom na dupke punom “Olimpiku” (0:2).

“Roma, bye bye”, napisala je na engleskom italijanska “Gazeta delo sport”.

Odlučujujući meč u Rimu ipak je pokazao da postoji razlika između drugoplasiranog tima Premijer lige i drugoplasiranog u Seriji A.

“Vratili smo se u normalu, nakon užasnog početka sezone. Sada smo tu gdje treba da budemo – u osmini finala Lige šampiona. Čekamo žrijeb, ali ćemo o tome razmišljati tek u februaru. Sada se okrećemo Primijer ligi, razmišljamo kako da nadoknadimo tri boda zaostatka za Čelzijem”, zadovoljan je bio Pelegrini nakon meča.

Roma je bolje počela, imala je priliku Holebasa, ali je Siti brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom i čekao šansu. Čekao trenutak magije, koji se dogodio u 60. minutu kada je dugo povrijeđeni Samir Nasri fantastično pogodio od stative sa 20 metara. 

Roma je tada ostala bez prve opcije koja je vodila dalje  (rezulat 0:0) i morala je da pređe na “plan B” – juriš na pobjedu. Rudi Garsija naredio je napad, rezervista Destro pogodio je stativu, golman Džoe Hart bio je nasavladiv.

“Ovo je bilo najbolje izdanje jednog engleskog golmana od Dejvida Simena 1997. godine. Komplimenti i ostalim fudbalerima, ali čovjek koji izlazi kao najveći pobjednik zove se Manuel Pelegrini”, napisao je londonski “Dejli telegraf”.

Roma je krenula naprijed i ostavila previše prostora, što je kaznio ofanzivni argentinski bek Sabaleta nakon akcije koju je sjajnim driblingom pokrenuo Stevan Jovetić (ušao umjesto Džeka deset minuta prije kraja).

“Ubio nas je prvi gol koji smo primili. Znali smo da nam trebaju dva, a to je psihološki mnogo teško. Ne treba da kukamo, ispali smo od velikog tima. Siti je moćan – nema Aguera, ali tu je Džeko, nema Davida Silve, ali tu je Nasri. Moramo da priznamo da nismo na njihovom nivou”, kazao je Rudi Garsija.

Roma će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope, što je slaba utjeha nakon sjajnog početka u Ligi šampiona. CSKA je eliminisan, jer Bajern u Minhenu nije imao milosti – slavio je sa 3:0, golovima Milera iz penala, Rodea i Gecea.

Zlatan Ibrahimović vratio se na “Kamp Nou” i postigao sjajan gol, ali je to bilo nedovoljno Pari Sen Žermenu. Barselona je ubacila u brzinu više i golovima “trija fantastika” – Mesija, Nejmara i Luisa Suaresa – preotela Parižanima prvo mjesto u grupi. Mesi je 75. golom u Ligi šampiona popravio rekord, Ronaldo ga prati sa 7:2.

Ni Žoze Murinjo nije imao milosti prema svojim Portugalcima, Sporting je “Stamford bridžu” poražen sa 3:1, što je debelo naplatio Šalke da pobjedom u Mariboru ugrabi posljednji voz za osminu finala. “Lavovi” moraju da se zadovolje učešćem u Ligi Evrope.

Riješena je i mala dilema u grupi H, Atletik Bilbao je pobijedio BATE Borisov i pretekao ga na tabeli za plasman u Ligu Evrope. Porto i Šahthor, koji su raspodijelili pozicije i prije duela na “Dragau”, remizirali su 1:1.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com