Vujanović:Iskoristimo šansu za NATO seansu - Volim Podgoricu

Vujanović:Iskoristimo šansu za NATO seansu

Crna Gora je i ove godine pokazala da je pouzdan partner Evropskoj uniji i NATO-u, a naredne godine se ne smije propustiti šansa da se dobije poziv za članstvo u Alijansi poručio je predsjednik države, Filip Vujanović.

“Otvorili smo ih gotovo pola, a dva zatvorili. Ali smo pokazali i da je postupak proširenja aktivan iako je Unija saopštila da u narednih pet godina neće biti proširenja”, naveo je on.

Vujanović je da država i svi subjekti društva treba da budu posvećeni evropskim integracijama kao članstvo u EU veoma blizu.

“Evropske integracije su interes našeg razvoja i unapređenja kvaliteta života naših građana, pa naše zajedničko djelovanje u pristupnim pregovorima mora samo da dobija na intezitetu i dostignućima“, precizirao je predsjednik.

On je naglasio da je prvi put u istoriji na NATO Samitu donijeta je odluka da jedna država može postati član Alijanse i bez neposredne Samita.

“Imamo mogućnosti da naredne godine dobijemo poziv i tu šansu ne smijemo propustiti. Moramo uraditi sve da budemo pozvani u NATO“, poručuje predsjednik.

Vujanović je kazao da je Crna Gora ove godine imala i vrijedne razvojne i ekonomske uspjehe.

“Najzad su stvoreni uslovi za početak izgradnje najskuplje i najzahtjevnije dionice autoputa Bar –Boljare. Sačuvan je Kombinar aluminijuma, poljoprivreda je dobila značajnu finansijsku podršku za povoljno kreditiranje, trgovačka pomorska flota dva nova broda,a po svim pokazateljima iza nas je najbolja turistička sezona do sada”, rekao je on.

Vujanović smatra da u ovoj godini ipak neke šanse nijesu iskorišćene.

“Upravo za naš turizam nijesmo počeli realizaciju projekta vrijednih stotine miliona eura koji treba da zapolse stotine ljudi.Zbog različitog viđenja onih koji odlučuju turizam Crne Gore, rizikuje svoje nove turističke vrijednosti. Sa nadom da ćemo biti međusobno bliži i iskrenije posvećeni prevazilaženju podjela i opštem dobru, svima želim dobro zdravlje, lično i porodično zadovoljstvo, ljubav i toleranciju, kako bi nova 2015. bila ispunjena srećom“, poručio je Vujanović.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com