LEKIĆ: Ne daju nam da slavimo srpsku Novu godinu u srpskim Pljevljima - Volim Podgoricu

LEKIĆ: Ne daju nam da slavimo srpsku Novu godinu u srpskim Pljevljima

Ove godine po prvi put neće biti organizovane proslave srpske Nove godine u Pljevljima, “zaslugom” predsjednika opštine Mirka Đačića (DPS), izjavio je Portalu Analitika predsjednik pljevaljskog odbora Nove srpske demokratije Milan Lekić.

“Iznenadio nas je predsjednik- on koji je nekad bio ‘Srbin do korica’ sad satire sve srpsko u gradu. Evo kako izgleda izbor članova odbora direktora u lokalnim javnim preduzećima- od 34 predložena člana 20 su Muslimani, dok je 13 pravoslavaca, od čega 12 Crnogoraca i jedan Srbin. Podsjetiću da, prema posljednjem popisu stanovništva iz 2011, u Pljevljima živi 57 odsto Srba, 24 odsto Crnogoraca i 12,6 odsto Muslimana. Predsjednik opštine je napravio takav izbor koji se može tretirati kao krivično djelo, jer se time krši Zakon o zaštiti od diskriminacije. On je, dakle, sa dvije trećine mjesta u odborima direktora nagradio Muslimane, koji čine 12,6 odsto populacije”, pojasnio je Lekić.

On je istakao da će neobilježavanjem srpske Nove godine biti prekinuta tradicija, bitna većinskom pravoslavnom narodu.

-Lokalnim budžetom je predviđeno 10.000 eura za obilježavanje Nove godine, protiv čega naravno nemam ništa. Tražio sam da se ta sredstva ravnomjerno raspodijele i da se sa po pet hiljada eura organizuje proslava i jednog i drugog praznika. Međutim, predsjedniku je više bilo stalo do lične i partijske promocije, pa je odlučeno da se ukine proslava srpske Nove godine. Strahujemo da se predsjednik neće na ovome zaustaviti- prema našim informacijama, pripremaju se izmjene naziva ulica u Pljevljima, prije svih Ulice Petra I oslobodioca i Ulice Nikole Pašića- rekao je Lekić.            

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com