Vujošević: Laž je da nam je Peković dao pare - Volim Podgoricu

Vujošević: Laž je da nam je Peković dao pare

Informacija da je NBA centar Nikola Peković, ex igrač Partizana, razmišlja da finansijski pomogne svom nekadašnjem klubu izazvala je veliku pažnju javnosti.

Trener crno-bijelih Duško Vujošević govorio je o tome na konferenciji za novinare posvećenoj utakmici srpskog šampiona i Olimpije (subota, 21.00 čas), izuzetno važnoj za oba tima.

Navodno je crnogorski košarkaš bio spreman da pomogne crno-bijelima 100.000 evra u potrazi za plejmejkerom.

“Teško je boriti se protiv plasiranih neistina. Slobodu štampe ne želim da dovodim u pitanje, ali mora da bude saglasna sa istinom. Novine nikako ne treba napadati, posebno fizički, ali kako nekome nije jasna veza Pekovića i Partizana? Pa, on je ovdje nastao kao igrač. Ali, izmišljena je informacija da nam je dao 100.000 dolara da bismo doveli plejmejkera. Laži se maskiraju u ode o ličnostima koje pomažu Partizanu”, izjavio je on.

Dodao je da je priča o Pekovićevoj donaciji još jedan vid pokušaja “da se pokaže da Partizan i nije baš u velikim problemima”.

“Scenario je da klub uđe u stečaj, a ja kao glavni krivac budem smenjen. Političkih protivnika nemam, već samo sportskih “neprijatelja”, koji su na važnim političkim funkcijama i koriste to da budu u funkciji svojih navijačkih strasti prema drugom klubu. Naša finansijska situacija je identična u odnosu na početak sezone, NIS je naš veliki sponzor, ali novac koji dobijamo služi za izmirenje poreza, a drugih velikih sponzora nemamo”.

Partizan i dalje traži plejmejkera, a šef struke crno-bijelih potvrdio je da je bilo kontakta sa menadžerom Dorona Perkinsa (31, 191 cm), nekadašnjeg igrača Makabija, Olimpijakosa, Laboral Kuće…

Vujošević je objasnio da ga je Amerikančev plejmejker kontaktirao.

“Da smo zainteresovani, zvali bismo mi njega, a ne on nas”, objasnio je.

Partizanov problem sa pozicijom “jedan” postao je još veći prošle nedjelje, tokom koje je Milenko Tepić doživio neprijatnu povredu leđa. Ipak, mogao bi da zaigra protiv Ljubljančana.

Vujošević je otkrio i da je Milan Mačvan u četvrtak prvi put trenirao od utakmice protiv Cedevite prošlog vikenda (žalio se tokom igre na povredu ramena), kao i da Aleksandar Pavlović od tog meča nije radio sa ekipom zbog povrede leđa.

Parovi 17. kola:

Solnok – MZT 20.00

U subotu

Krka – Igokea 17.00
Budućnost – Levski 20:00
Partizan – Olimpija 21.00

U nedjelju

Metalac – Cedevita 17.00
Mega Leks – Crvena zvezda Telekom 19.00

U ponedjeljak

Zadar – Cibona 20.30

TABELA: Crvena zvezda Telekom 16-0, Budućnost 13-3, Cedevita 11-5, Partizan 9-7, Cibona 9-7, Olimpija 8-8, Mega Leks 7-9, Solnok 7-9, Metalac 7-9, Krka 6-10, Zadar 7-8, Igokea 5-11, MZT 5-11, Levski 1-14.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com