Grbović: Ćeraju nas u ilegalu! - Volim Podgoricu

Grbović: Ćeraju nas u ilegalu!

Najbolje bi bilo da se donese novi zakon, jer sadašnje rješenje predstavlja hibrid, kazao je za Pobjedu v.d. direktora Uprave za igre na sreću Marko Ćulafić, komentarišući reakcije na Izmjene i dopune Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica koji predviđa da se od 1. januara ove godine na dobitke i uloge zaračunava 15 odsto poreza.

Reakcije na ovaj propis ne prestaju, a Montenegro Bet je još danas i sjutra organizivao potpisivanje peticije s namjerom da skupe šest hiljada potpisa i iniciraju promjenu zakona.

U Lutriji Crne Gore kažu da su najnovija zakonska rješenja ne samo besmislena i suprotna zdravom razumu i logici nego i direktno suprotstavljena Ustavu, državnom i javnom interesu. Novo zakonsko rješenje naljutilo je i građane koji se protive da im se odbija 15 odsto od dobitka.

Predsjednik Odbora direktora Lutrije Crne Gore Sava Grbović za Pobjedu kaže da se iz aviona vidi da je ovaj zakon ne samo besmislen i suprotan zdravom razumu i logici nego je direktno suprotstavljen Ustavu, državnom i javnom interesu, urušava pravnu sigurnost investitora, izaziva ekonomsku nestabilnost u ovoj djelatnosti i urušava poslovni ambijent.

 “Ovakvu podrivačku metodologiju ne može da smisli prijatelj države Crne Gore, a ona se ogleda u izazivanju ekonomske nestabilnosti, pravne nesigurnosti i užasnog poslovnog ambijenta. Ova djelatnost ne postoji sama za sebe nego je povezana sa drugim djelatnostima tako da će se efekti ovog pravnog nasilja itekako osjetiti i u drugim djelatnostima. Ovaj Zakon predstavlja batinu u oblasti igara na sreću. Njime je uvedena nestabilnost i nesigurnost za stotinak privrednih društava-investitora registrovanih za obavljanje ove djelatnosti, ugroženo je više hiljada zaposlenih i ozbiljno se urušava način ostvarivanja javnog interesa, a prije svega budžetskih prihoda koncesionih naknada koje su po zakonu prije svega namijenjene u socijalne, humanitarne svrhe, kao i drugim najranjivijim populacijama crnogorskog društva kategoričan je Grbović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com