Skandal: Romina Vlahović ostaje tužiteljka iako je odgovarala za krađu pomada - Volim Podgoricu

Skandal: Romina Vlahović ostaje tužiteljka iako je odgovarala za krađu pomada

Zamjenica osnovne državne tužiteljke u Podgorici Romina Vlahović ostaće na toj poziciji iako joj je suđeno za krađu, potvrđeno je Blicu Crna Gora iz Vrhovnog državnog tužilaštva.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković nije odgovorio na pitanje da li smatra da je u skladu sa kodeksom da osoba sa takvom biografijom radi na tom mjestu.

„Više državno tužilaštvo u Podgorici vodilo je krivični postupak protiv zamjenice osnovnog državnog tužioca u Podgorici Romine Vlahović zbog krivičnog djela sitna krađa, utaja i prevara. Međutim, Zakonom o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika taj član je izmijenjen tako što je određeno da se gonjenje za označeno krivično djelo preduzima po privatnoj tužbi, ukoliko je izvršeno na štetu privatne imovine. Zbog pomenutih izmjena, državni tužilac je odustao od optužbe protiv Romine Vlahović, jer više nije bio ovlašćeni tužilac za krivično gonjenje“, saopšteno je Blicu Crna Gora iz kabineta vrhovnog tužioca.

Romina Vlahović bila je optužena za krađu skupe pomade iz jedne prodavnice kozmetičkih proizvoda, nakon što su je radnici uhvatili u krađi. Ona je prvom presudom proglašena krivom i osuđena, ali je Viši sud oborio presudu i predmet vratio na novo suđenje koje je obustavljenom silom zakona.

Vlasnik radnje nije želio da tuži tužiteljku.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com