Novi rijaliti na pomolu: Porođaj u divljini bez ljekarske pomoći

Novi kontroverzni rijaliti “Rođeni u divljini” prati grupu trudnica koja su odlučile da napuste bolnice i mogućnost porođaja kod kuće da bi se porodile u divljini, kilometrima daleko od najbližeg ljekara.  

Trejler za rijaliti koji bi trebalo da se prikazuje sredinom godine pokazuje dvije mame koje su se odlučile za ovakav porođaj. Odri Bird, jedna od dvije mame, odlučila je da se porodi tokom kampovanja u improvizovanom šatoru u ruralnom delu Aljaske.

Dvadesetpetogodišnja majka troje djece Odri Bird je svoju šestomjesečnu ćerku Piper  rodila pred kamerama u diviljini Aljaske.

– Najveći problem kod mog prvog porođaja je to što moji izbori nisu bili ispoštovani. Rekla sam da ne želim infuziju, da želim mogućnost da se krećem, ne želim da budem vezana za krevet ili monitor. A tek sestre…Bile su jako autoritativne i čim bih pokazala otpor onome što one kažu, bile su jako neučtive prema meni i unijele su previše nepotrebnog straha u mene, kaže Odri.

Njen muž Piter u potpunosti podržava njen izbor da se porodi u divljini. Piter je zapravo “babica” po struci i čak je porodio svoju suprugu kod kuće kada je bila trudna sa njihovom drugom bebom. 

Odri kaže da je porođaj u divljini, bez sterilnih uslova, nije brinuo jer ima “povjerenja u svoje tijelo”, ali i svog supruga i da je vjerovala da neće biti nikakvih komplikacija. 

 
Producenti ovog rijalija ponudili su roditeljima da ekipa ljekara bude sa njima tokom samog porođaja, a koja bi  intervenisala u slučaju nekih poteškoća, ali Odri je to odbila. Umjesto toga, tražila je da budu smješteni na 30 minuta udaljenosti od mjesta gdje se oni nalaze.  

– Prisustvovala sam mnogim porođajima. Mi smo jako dobro pripremljeni i ne očekujemo da nešto što ne možemo da riješimo krene po zlu, kaže mama.  

Producenti koji realizuju ovaj rijaliti kažu da su preduzeli sve mjere da mame i bebe budu bezbjedne tokom snimanja. Oni smatraju da će prisustvo televizijske ekipe tokom porođaja učiniti sve daleko bezbjednijim nego da se budući roditelji to urade sami.  

Iako još nije počelo emitovanje, ovaj rijaliti se našao na meti mnogobrojnih kritika onih koji smatraju da se na taj način mnoge žene podstiču da urade isto, ali da neće imati čitav produkcijski tim ljudi oko sebe.

 (Žena)

loading...

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close