Home / NOVOSTI / Svijet / ALBANCI BJEŽE OD TAČIJA: Bolje im u francuskim štalama u neljudskim uslovima (VIDEO

ALBANCI BJEŽE OD TAČIJA: Bolje im u francuskim štalama u neljudskim uslovima (VIDEO

 Televizija France 3 je u petak emitovala  reportažu iz jedne štale u kojoj boravi na stotine Albanaca, koji svaki dan napuštaju Kosovo u potrazi za boljim životom.

Kakvi zastrašujući uslovi vladaju ovdje pokazuju snimci Televizije France 3 iz ovog improvizovanog kampa koji se nalazi u Miluz, gradiću na granici sa Švajcarskom. Oni su prisiljeni da spavaju na ovom mjestu oko mjesec dana, dok je situacija alarmantna, kaže francuski novinar u ovoj reportaži. Blizu 150 ljudi svakodnevno pozivaju broj za hitne slučajeve tražeći pomoć zbog svog zdravstvenog stanja.

Azilanti sa Kosova bili su prisiljeni da se sami snalaze za hranu i nađu utočište, kao na ovoj farmi, na autobuskim ili železničkim stanicama pošto zbog njihovog velikog broja nije bilo moguće da im se obezbjedi smeštaj .

“Razlog zbog kojeg smo došli ovdje je pomoć koja nam je bila potrebna zbog situacije u kojoj smo se nalazili, te smo se odlučili da ostavimo sve i napustimo našu zemlju. Zbog toga sada moramo trpjeti situaciju u kojoj smo sada jer nema povratka nazad”, rekao je azilant Edmond Hokha.

Neke organizacije pokušavaju da im pruže pomoć, no glavni problem je Vlada , kaže France 3 , jer su donijeli odluku da se ne odobrava azil , prenosi Koha.net. ” Velika su nam nada te organizacije da će nam obezbjediti mjesto sa boljim uslovima gdje ćemo moći da boravimo”, kaže drugi azilant Arton Šalja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com