Home / NOVOSTI / Ekonomija / Uniji poslodavaca “Stvaratelji za stoljeca”

Uniji poslodavaca “Stvaratelji za stoljeca”

Unija poslodavaca Crne Gore je osvojila Veliko priznanje “Stvaratelji za stoljeća” za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi za 2014. godinu. 

Ovim činom, UPCG je postala jedan od 63 laureata kojima će nagrade i priznanja biti uručena na posebnoj svečanosti – II Regionalnom samitu preduzetnika Jugoistočne Evrope „300 NAJBOLJIH“ koji će biti održan od 26. do 28. marta 2015. godine, u Dubrovniku, u Hrvatskoj.

Odluku o laureatima za 2014. godinu donio jedvanaestočlani međunarodni nezavisni Komitet za dodjelu nagrada i priznanja, sastavljen od eksperata za ekonomiju, marketing, menadžment i preduzetništvo iz 5 zemalja, u okviru Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope.

Time je zaključen višemjesečni proces (od 01.06.2013.god do 20.01.2015.god) u toku kojeg je 186 predlagača iz 9 zemalja predložilo 340 kandidata iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Švedske.

Kategorije u kojima će biti dodijeljene nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” za 2014. godinu, su:

– Nagrada za životno djelo u preduzetništvu „Stvaratelji za stoljeća“ (za 14 laureata),

– Priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu (za 13 laureata),

– Priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos razvoju preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi (za 23 laureata),

– Priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji poduzetništva u Jugoistočnoj Evropi (za 13 laureata).

Priznanje „Stvaratelji za stoljeća“ za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu za 2014. godinu neće biti dodijeljeno.

Organizatori događaja u Dubrovniku najavljuju da će svečanosti prisustvovati oko 250 zvanica. Pozivi će biti upućeni predsjednici Republike Hrvatske i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske, ministrima za preduzetništvo, privredu, poljoprivredu i turizam zemalja iz kojih dolaze ovogodišnji laureati, predstavnicima diplomatskog kora, NVO-a iz Jugoistočne Evrope, kao i medija.

Uporedo sa II Regionalnim samitom preduzetnika Jugoistočne Evrope „300 NAJBOLJIH“, biće održan i Međunarodni panel eksperata „Kuda ide svjetska ekonomija – Ekonomija budućnosti!?“.

Organizatori događaja – nosioci Projekta promocije i nagrađivanja najzaslužnijih za razvoj preduzetništva na području Jugoistočne Evrope su: Međunarodni ekonomski forum PERSPEKTIVE Dubrovnik/Sarajevo, INDUCO d.o.o. Beograd/Slavonski Brod, PROMO-GLOBAL d.o.o. Zagreb/Novi Sad.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *