Šešelj: Zaustavimo medijski mrak! - Volim Podgoricu

Šešelj: Zaustavimo medijski mrak!

Šešelj je rekao da od sloma komunizma i početka devedestih godina proslog vIJeka kontrola vlasti nad svim medijima nije bila izraženija nego sada.

On je na konferenciji za novinare pozvao sve građane koji “patriotski razmiljšnju i žele demokratsku Srbiju da potpišu peticiju pod nazivom “Zaustavimo medijski mrak”.
On je naveo i da se to posebno odnosi na televizije sa nacionalnom frekvencijom koje su zatvorene za funkcionere SRS ali i na pisane medije u kojima se objavlju “dozirane i prečisćene informacije”.
Šešelj je naveo i da kod nekih novinara postoji autocenzura, a kod vlasnika medija strah od represije vladajućeg režima.
Osvrnuvši da se neuspelu prodaju smederevske Železare kao primJer cenzure, Šešelj je rekao da su to što piše sada u novinama o kompaniji “Esmak’ radikali saopštili još u decembru prošle godine, ali da to niko nije objavio.
Prema njegovim riječima, uprkos tome što su mediji zatvoreni za SRS a radikali sve što saznaju odmah saopšte javnosti “vlast prisluškuje naše stranačke prostorije i telefone “.
On je rekao i da radikali, zbog toga, kada nešto hoće da se dogovore “šapuću po hodnicima” ili izlaze iz zgrade (Magistrata)” dodavši da ih vlast prisluškuje kako bi spriječila njihove buduće aktivnosti.
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com