Istraživanje: Evo kada muškarci najčešće napuštaju brak - Volim Podgoricu

Istraživanje: Evo kada muškarci najčešće napuštaju brak

Prema novom istraživanju, većina brakova će, tokom kojih se supruga teško razboli, završiti razvodom.

Istraživači tvrde da je čak 6% veća vjerovatnoća da će neki brak propasti, ako se žena razboli. S druge strane, zdravlje muškarca nije u vezi s opstankom bračne veze. 

Istraživanje je obuhvatilo 2.701 brak koji su praćeni punih deset godina. Na početku istraživanja, jedan od partnera morao je da ima navršenu 51 godinu. 

Na kraju istraživanja čak 32 odsto brakova uključenih u istraživanje završilo je razvodom, dok je u 24 odsto brakova jedno od partnera postao udovac ili udovica. 

Razvod se češće javljao u brakovima gdje su partneri mlađi, dok je do smrti dolazilo u brakovima gdje su partneri bili u poznim godinama. 

Doktorka Amelia Karaker sa Univerziteta u Lovi, koja je vodila ovo istraživanje, objasnila je da bolest može često jako da utiče na brak, kao i finansijski problemi. Na primjer, zdrava žena često drži ‘sva četiri ugla kuće’, vodi računa o čistoći i o ostalim potrebama porodice. 

A ako se teško razboli, njene obveze će morati da preuzme neko drugi. U takvim slučajevima može da dođe do svađa, pa i razilaženja. 

(Super žena)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com