Šta nijedan muškarac ne voli da čuje

Dok su ženama neke rečenice normalan dio svakodnevice, muškarcima one mogu da budu znak za uzbunu – bilo da su uvod u svađu, prozivanje ili naznaka da nešto ne radi dobro.

Moramo da razgovaramo

Ovu frazu muškarci vide kao nagovještaj svih mogućih problema. Čak i ako ona želi da razgovara o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu i već se u startu osjećaju krivim. Muškarci bi radije da žene odmah pređu na stvar, umjesto što koriste dramatične uvode.

Marko ovo, Marko ono…

Priznali to ili ne, većina muškaraca je ljubomorna, posebno ako je riječ o ženi koju vole, a ne samo onu s kojom se površno viđaju. Čuju li iz njenih usta konstantno jedno te isto muško ime, bilo da je riječ o kolegi, konobaru, komšiji ili prijatelju, oni se ne koncentrišu više na priču već im kroz glavu prolazi – zašto ga stalno spominješ, zar ti toliko znači?

Pričala sam s drugaricama…

Žene, kao i muškarci, pričaju sa svojim prijateljicama o seksu. Ipak, dok pripadnici jačeg pola pričaju opšte stvari ili se hvale svojim libidom i umijećem, žene će pričati o konkretnim situacijama, upoređivati ili tražiti savjete. Nijedan muškarac ne voli da čuje da se raspravlja o njegovom seksualnom umijeću, smije na njegov račun ili analizira – naravno, osim ako je riječ o pohvalama.

Zašto stalno…?

Jedna od stvari koju muškarci ne podnose je generalizacija s kojom žene znaju da započnu razgovor. Oni više ne mogu i ne žele da se koncentrišu na ono što im se govori, jer osjećaju da je samim uvodom ona donijela presudu “on stalno nešto pogrešno radi”.

Ti me ne voliš

Par u svađi
Par u svađi, Foto: Profimedia.rs

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoja osjećanja radije izražavaju djelima nego riječima. Ako ona koristi ovakvu frazu uz dodatak “da me voliš onda ne bi to radio”, oni prosto ne znaju šta da kažu, odnosno nisu tako vješti u davanju argumenata. Radije bi da im partnerka kaže šta tačno želi, umjesto da zbog njegovih propusta dovodi njegova osjećanja u pitanje.

Tvoj prijatelj je kreten

Muška prijateljstva su na prvi pogled vrlo jednostavna, ali ženama su ti odnosi često komplikovani. One često za prijateljice biraju one s kojima dijele slična razmišljanja i stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu, pa ni osudu toga šta njihov prijatelj radi – njima je važno da imaju zajedničke aktivnosti i da se prema njima ponaša OK. Ovakvu frazu od partnerke doživljavaju kao prijetnju prijateljstvu, odnosno pokušaj zabrane druženja, kao i prozivanje njega da je isti kao prijatelj.

Pričaj mi o svojoj bivšoj

Iako često tvrde da to nije tako, muškarci ponekada poznaju žene bolje nego one same sebe. Spominjanje bivših njima ne zvuči kao dobra ideja, bilo da bi priča o njoj mogla da bude okidač ljubomore, upoređivanja ili pamćenja nekih detalja koje ona poslije može da koristi u svađama.

Tvoja mama…

Muškarci generalno ne vole konfliktne situacije i teško im je da se snađu u komplikovanim ženskim odnosima, posebno ako je riječ o onim između njegove izabranice i majke. Stvar je u tome što znaju da će, ako se umiješaju, za jednu stranu obavezno biti krivi. Radije bi govorili o rješenju situacije, nego slušali beskonoačna prepričavanja počinjenih “nedjela” bilo koje strane.

Ne posvećuješ mi dovoljno pažnje

Ova fraza muškarcima zvuči kao floskula, pa je najčešće povezuju s ženskom taktikom da prestanu da rade ono što trenutno rade i udovolje njoj.

Ovo više nema smisla…

Osim ako je zaista riječ o nekom konačnom razgovoru i zaključku, pa makar o raskidu veze, muškarci ne podnose stalno osvrtanje na probleme na dramatičan način – to vide kao zvocanje na koje se naviknu, ali bez istinske poente i namjere. Nije stvar ni u razgovoru o problemima, već filozofskim zaključcima i premišljanjima koja se ponavljaju, a ne vode nigdje.

(24 sata)

loading...
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close