Home / ŽIVOT + / Ljubav i sex / Kako se muškarci zaljubljuju u 7 faza, i kako da ih okrenete u svoju korist

Kako se muškarci zaljubljuju u 7 faza, i kako da ih okrenete u svoju korist

Osjećaj ljubavi je možda isti za oba pola, ali faze zaljubljivanja su nešto potpuno drugačije. Pravi je trenutak da shvatite kako muškarci razmišljaju – i kako se zaljubljuju.

Kada se žene zaljube, njih preplavljuju naleti sreće i poruka ispunjenih ljubavlju.

Kada se muškarci zaljubljuju, stvari su malo drugačije.

Kako se muškarci zaista zaljubljuju i šta im se mota po glavi?

Faza 1 – Cijenjenje

Ovdje se radi samo o fizičkom izgledu i trenutnoj privlačnosti. Da, muškarci su prilično plitki kada je privlačnost na prvi pogled u pitanju.

I dok se žene mogu zaljubiti u nekoga nakon prvog razgovora, muškarce u prvoj fazi privlači samo izgled.

Faza 2 – Očaranost

Muškarci svakoga dana cijene veliki broj žena. Pokušavaju da dobiju drugi pogled ili njihovu pažnju sve vrijeme. Ali to nije uvijek uspješno, da li zbog toga što se ne trude dovoljno ili određena žena jednostavno nije zainteresovana za njih.

Iako muškarci cijene mnoge žene, malo koja ih očara. Ako neka to uspije, i on je zainteresovan da joj se udvara, onda on ulazi u drugu fazu.

Faza 3 – Privlačnost

Ukoliko muškarac dobije pozitivan odgovor na svoje udvaranje, on ulazi u treću fazu ljubavi. Do ove faze, svaki muškarac je u stanju da jednostavno ode bez bola ili slomljenog srca, čak iako je djevojka ta koja raskida. Jednostavno se do ove faze nije trudio previše i nije dovoljno zaljubljen da bi ga odbacivanje pogodilo.

Faza 4 – Utisak

Jako je teško razumjeti muško zaljubljivanje, iako se nalazimo u četvrtoj fazi, on još nije ni blizu zaljubljivanju. Umjesto da se zaljubi u djevojku, muškarac u ovoj fazi brine o tome kako da joj se svidi.

Izvodi je na večere i troši novac na poklone kako bi je osvojio. Definitivno nije zaljubljen, ali želi da ostavi dobar utisak kako bi veza krenula dalje.

Faza 5 – Ubjeđenja

Ako je muškarac uspešno prošao kroz prethodne faze ljubavi, počeće da se pita da li je u pitanju nešto ozbiljno, da li je ljubav u vazduhu. Međutim, umjesto da se zaljubi u djevojku, on sada razmišlja o tome kako da je natjera da se ona zaljubi u njega.

Faza 6 – Revizija

Ukoliko uspije da ubijedi djevojku da joj se sviđa i učini da se ona zaljubi u njega, onda je on srećan muškarac. Sviđa mu se kuda se stvari kreću.

Međutim, sve do ove faze, u pokušajima da se svidi djevojci i da ga ona zavoli, muškarac nije zastao i zapitao sebe da li mu se ona sviđa. Do ove faze jedini cilj je bio da se on svidi djevojci. Kada se to desi, muškarac počinje ozbiljno da razmišlja da li želi vezu sa djevojkom koja ga sada voli.

Faza 7 – Spreman je za ljubav

Nakon što je odvojio malo vremena kako bi odlučio da li je i on zaljubljen u djevojku koja ga voli, muškarac ulazi u finalnu fazu ljubavi. Spreman je da voli djevojku.

Sa druge strane, ako zaista nije ubijeđen da je djevojka prava za njega, možda će početi da je izbjegava ili gubi interesovanje u njenom zadovoljavanju zbog ove konfuzije.

Okrenite stvari u svoju korist

Način na koji se muškarci zaljubljuju je krajnje iritantan. A još više nervira i činjenica da se oni trude da se ona zaljubi u njih i prije nego što sami znaju šta žele. Međutim, tako se muškarci zaljubljuju i to je to.

Ali ako zaista želite da ga pobijedite u njegovoj igri, nemojte jasno stavljati do znanja da vam se sviđa. Držite ga na odstojanju neko vrijeme u držite stvari prostima.

To će ga natjerati da se više trudi kako bi zadobio ljubav, a kada napokon uspije da vas osvoji, neće biti lud da vas pusti baš zbog svog truda koji je uložio kako bi bili njegova djevojka.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com