Novak opet viteški: I Rafa ima pravo na loš dan - Volim Podgoricu

Novak opet viteški: I Rafa ima pravo na loš dan

Novak Đoković je još jednom pokazao da izuzetno poštuje svoje rivale, pa i kad ih deklasira. Ovo je rekao o Nadalu: “I on ima pravo na loš dan!”

Mnogi su, posle debakla Nadala protiv furioznog Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garos, bili skloni da prokomentarišu da je ovo Nadalov kraj ili početak kraja sjajnog Španca, “kralja šljake”. Mnogi. Ne i Novak Đoković.

“U porazu se ne ponizi, uz pobjedi se ne ponesi”. Kaže stara narodna. Novak je dobro zna.

Još jednom je Novak pokazao kakav je sportista i koliko poštuje rivale. Posebno Rafaela Nadala.

“Nadal je veliki šampion i on će se sigurno vratiti na vrh. Na kraju krajeva, Nadal je čovjek i ima pravo na loš dan. Razumijem da ljudi postavljaju pitanja koja se tiču njegove igre, ali ako želite podsjetnik o tome ko je on, pogledajte statistiku njegove karijere i broj gren slemova koje je osvojio”, rekao je Đoković za Rojters o protivniku koga je u srijedu prvi put u karijeri pobijedio na šljaci Rolan Garosa u karijeri.

To je bio tek drugi poraz Nadala na Rolan Garosu, od ukupno 72 meča koliko je odigrao na tom turniru u karijeri, uz devet osvojenih titula.

Nadal bi od sledećeg ponedjeljka mogao da padne na 11. mjesto na ATP listi.

Đoković je podsjetio da je Nadal bio u silaznoj formi i 2012. i 2013, ali se vratio “u sedlo” i osvojio Rolan Garos, odnosno US Open.

“On vrlo dobro zna šta je potrebno da radi kako bi se vratio u formu”, rekao je Đoković, koji će se za mjesto u finalu boriti u petak protiv Britanca Endija Mareja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com