Poraz “sokola”, ostajemo na pet bodova - Volim Podgoricu

Poraz “sokola”, ostajemo na pet bodova

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je sa 1:3 u Solni od Švedske, u utakmici G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Sokoli” su i pored poraza ostavili dobar utisak u predgrađu Stokholma, ali “crnih” šest minuta u finišu prvog poluvremena bacili su sjenku na hrabru igru naših fudbalera.
Švedska je do pobjede, treće u kvalifikacijama, došla golovima Markusa Berga u 38. i Zlatana Ibrahimovića u 40. i 44. minutu. Do primljenog gola, izabranici Branka Brnovića su dobro parirali favorizovanim Šveđanima, u nekoliko navrata su ugrozili golmana Isaksona i u pojedinim momentima bili konkretniji.

Jedini pogodak za crnogorsku selekciju postigao je Dejan Damjanović u 64. minutu iz jedanaesterca.

Damjanović je imao priliku i da ublaži poraz, ali je bio neprecizan. Ogromnu šansu je imao i Fatos Bećiraj, ali je šutirao pravo u švedskog golmana. Ostaje žal što nije iskorištena jedna od tih stopostitnih prilika, jer je do kraja meča bilo dovoljno vremena da izbjegnemo poraz, pa čak i da potpuno prekrenemo rezultat.

uefa

Ipak, činjenica da su naši fudbaleri 80. minuta bili ravnopravan rival i odigrali možda i najbolje u dosadašnjim kvalifikacijama sada je nebitna, kada smo za šest minuta dozvolili da primimo tri gola.

Pred večerašnji duel pobjeda je bila imperativ, sve osim tri boda značilo je oproštaj od Evropskomg prvenstva, ali, zahvaljujući drugim rezultatima u grupi, ostajemo u borbi za plasman u Francusku, ali do kraja kvalifikacija više ne smijemo gubiti bodove.

Jedino što nas može radovati nakon današnjih kvalifikacionih mečeva je  poraz Rusije od Austrije pred svojim navijačima (0:1), pa smo i dalje u igri za osvajanje trećeg mjesta u grupi koje donosi baraž.

Crna Gora nakon šest kola ima pet bodova, tri manje od Rusije, sa kojom nas očekuje duel u Moskvi, koji će odlučiti ko će otići u doigravanje za plasman na šampionat Evrope.

Austrija je prva na tabeli naše grupe sa 16 bodova, a Švedska je druga sa 12. Lihtenštajn, kao i Crna Gora ima pet bodova, dok je Moldavija posljednja sa dva.

Crna Gora će kvalifikacije nastaviti 5. septembra duelom sa Lihtenštajnom u Podgorici, dok četri dana kasnije biti gostovati u Moldaviji.

U nastavku teksta možete pročitati kako su se odvijale stvari na terenu od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka, a možete i pogledati sve golove.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com