Home / NOVOSTI / Ekonomija / VARUFAKIS: Radije ću odsjeći ruku nego potpisati novu grešku!
Janis Varufakis i Aleksis Cipras foto: huffingtonpost

VARUFAKIS: Radije ću odsjeći ruku nego potpisati novu grešku!

Grčki ministar finansija Janis Varufakis izjavio je u intervjuu za “Blumberg TV” da će podnijeti ostavku u slučaju da Grci na referendumu zakazanom za nedjelju izglasaju prihvatanje predloga međunarodnih kreditora.

 “Ja lično neću potpisati dogovor koji ne uči na greškama iz prošlosti i ne rješava problem održivosti duga. Radije bih odsjekao sopstvenu ruku. Ako narod izglasa “da”, u ponedjeljak više neću biti ministar finansija, ali sarađivaću sa onim ko će biti na mom mjestu” izjavio je Varufakis za Blumberg.

Na pitanje da li i premijer Aleksis Cipras razmišlja o ostavci, Varufakis je  odgovorio da “ovo nije vrijeme da se razmišlja o porazu”, iako je samo nekoliko minuta prije toga pomenuo opciju sopstvene ostavke.

Ministar je dodao da je uvjeren u to da će dogovor sa kreditorima u svakom slučaju biti postignut.

“Ako Grci na referendumu izglasaju “da”, grčka vlada će potpisati dogovor jer je demokratska. A ako izglasaju “ne”, ponovo ćemo započeti pregovore”, rekao je Varufakis.

On je zatvaranje banaka u Grčkoj nazvao “političkom odlukom Evrope” i rekao da će banke biti otvorene nakon referenduma.

“Ovo nije kao Kipar 2013. Ovo nije bankarska kriza”, dodao je Varufakis.

(blic.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com