GLAVNI GRAD: Udžbenici su za SVE prvake, SNP politizuje! - Volim Podgoricu

GLAVNI GRAD: Udžbenici su za SVE prvake, SNP politizuje!

– Umjesto da pozdrave i podrže Odluku uprave Glavnog grada, koja po prvi put svim đacima prvacima na teritoriji Podgorice poklanja udžbenike za nastavu, predstavnivi SNP-a takav odnos gradske uprave, koji je izazvao pozitivne reakcije ukupne javnosti, krajnje nedobronamjerno politizuju spočitavajući da se navodno radi o diskriminatorkom odnosu prema određenim kategorijama našeg društva, saopšteno je iz PG biroa.

– U saopštenju Glavnog grada jasno piše da će besplatne udžbenike dobiti svi učenici prvih razreda na teritoriji Podgorice, bez izuzetka, jer su ti udžbenici formom i sadržajem isti za sve prvake u Crnoj Gori, osim za mališane sa albanskog govornog područja.

Dakle, kako se navodi, besplatni kompleti udžbenika namijenjeni su svim prvacima, bilo da govore crnogorski, srpski, bosanski, hrvatski ili albanski jezik pa je stoga jasna namjera i cilj reagovanja Odbora SNP-a Glavnog grada, koji na krajnje prizeman i neodgovoran način pokušava da prikupi jeftine političke poene.

Zaista je neočekivano i žalosno da predstavnici SNP-a zloupotrebljavaju čak i ovako osjetljivu temu i pokušavaju da na jezičkim i nacionalnim razlikama, koje su najveće bogatsto Crne Gore, stvaraju podjele i međusobno dijele čak i đake prvake.

Gradska uprava svim đacima prvacima želi da iz škola ponesu puno znanja i lijepog druženja, a predstavnicima podgoričkog SNP-a poručujemo da su njihovu veliku „brigu“ o našim najmlađim osnovcima mogli do sada da pokažu na različite načine, a ne da ih se se sjete samo onda kada predstavnici gradske uprave urade nešto dobro i korisno za sve đake prvake, zaključuje se u saopštenju.

SNP je prethodno kritikovao ovu odluku glavnog grada, navodeći da će udžbenici biti obezbijeđeni samo za djecu koja govore crnogorski i albanski, ali ne i druge jezike

SNP: Glavni grad ucjenjuje djecu koja ne govore crnogorski i albanski

(FOTO ilustracija)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com