MARKOVIĆ: Nije važno što misli Ranko Krivokapić, nego DPS - Volim Podgoricu

MARKOVIĆ: Nije važno što misli Ranko Krivokapić, nego DPS

Ne tumačimo lidera Socijaldemorkatske partije Ranka Krivokapića, važno je kakav će stav zauzeti naša stranka, kazao je potpredsjednik Vlade i zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista DPS Duško Marković povodom zahtjeva predsjednika SDP-a za rekonstrukciju Vlade.

Glavni odbor SDP Socijaldemokratske partije usvojio je danas zaključke kojima se predsjednik partije Ranko Krivokapić obavezuje da od premijera Mila Đukanovića traži mjesta potpredsjednika Vlade-ministra za informaciono društvo i ministra saobraćaja i pomorstva, a sve u skladu sa koalicionom sporazumom DPS-a i SDP-a.

Tim povodom, Marković je kazao da čekaju zvaničan zahtjev SDP-a i da će onda odlučivati o njemu.

“Treba prvo da vidimo zahtjev i njegov sadržaj i onda ćemo na organima stranke odlučiti o tome”, poručio je Marković.

Funkciju potpredsjednika Vlade i ministra za informaciono društvo, te ministra saobraćaja i pomorstva sada pokrivaju bivši članovi SDP-a Vujica Lazović i Ivan Brajović.

Lazović i Brajović napustili su SDP nakon partijskog kongresa nezadovoljni načinom na koju stranku vodi lider Ranko Krivokapić i sada rade na osnivanju nove stranke.

Argument u inicijativi SDP-a za rekonstrukciju Vlade je činjenica da je DPS sa SDP-om tokom 2012. godine sklopio koalicioni ugovor po kome se za predsjednika parlamenta i na funkcije potpredsjednika Vlade i ministara saobraćaja, unutrašnjih poslova i informacionog društva biraju predstavnici Socijaldemokratske partije.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com