Tužilaštvo zahtjeva da Budvani idu u Spuž - Volim Podgoricu

Tužilaštvo zahtjeva da Budvani idu u Spuž

Nakon što su noć proveli u betonjerci podgoričkog Centra bezbjednosti, 13 sadašnjih i bivših čelnika budvanske opštine danas oko podneva će se naći pred sudijom za istrage Radomirom Ivanovićem, koji će odlučiti da li će ih, na zahtjev Tužilaštva, uputiti u spuški pritvor, pišu Dnevne novine.

Policija je juče u cik zore, po nalogu Specijalnog tužilaštva, uhapsila sadašnjeg i bivšeg predsjednika budvanske opštine Lazara Rađenovića i Rajka Kuljaču, zatim kćerku i brata potpredsjednika DPS Svetozara Marovića Milenu Marović-Bogdanović i Dragana Marovića, kao i aktuelnog savjetnika u Vladi Aleksandra Tičića. Pošto su uhapsili glavnoosumnjičene oko šest sati ujutro, inspektori u civilu odveli su iz njihovih domova i ostale službenike budvanske opštine Novaka Klisića, Snežanu Šćepanović, Milojku Kovačević, Miodraga Samardžića, Milenka Medigovića, Danijelu Marotić i Dragicu Popović, ali i bivšeg direktora firme “Trejd junik” Gorana Bojanića, dok njegov kolega Đorđe Pavlović nije dostupan istražiteljima.

Ova hapšenja rezultat su istrage započete još prije četiri godine, kada se posumnjalo da je budvansko rukovodstvo sa privatnom firmom “Trejd junik” sklopilo dil, koji je, prema dokazim Tužilaštva, za Opštinu štetan čak skoro osam miliona eura. Naime, Opština Budva je prilikom raspodjele prostora u luksuznom centru TQ plaza dobila oko 4.500 kvadrata garažnog prostora, nauštrb ustupanja poslovnog prostora u ovoj površini u korist sporne firme.

Na ovaj način, a s obzirom da je mnogo veća tržišna vrijednost stambenog i poslovnog prostora od garažnog, koji je Opština dobila u sumnjivoj raspodjeli, oni su, kako se sumnja, nanijeli štetu u iznosu od 7.953.408 eura. Osumnjičeni su kao članovi komisije koja je bila zadužena da izvrši podjelu prostora između Opštine Budva i firme “Trejd junik” potpisali više ankesa ugovora, a u posljednjem, umjesto ranije predviđenih 25 odsto poslovnog prostora u TQ Plaza, Opštini pripada svega 15 odsto. Drugi osnov za gonjenje uhapšenih, prema tvrdnjama Tužilaštva, jeste gradnja platoa na Jazu iz 2007. godine, uoči koncerta muzičke dive Madone, kada je navodno mimo zakonskih procedura i sprovedenih tendera taj posao dodijeljen privatnoj budvanskoj firmi “Gugi komerc” čiji je investitor Branislav Savić. Time je, kako vjeruju iz Tužilaštva, Budvi nanijeta šteta od preko dva miliona eura.

Osumnjičeni su juče negirali krivicu.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com