Zabjelčani pitaju Stijepovića: Kad će biciklistička staza i kod njih - Volim Podgoricu

Zabjelčani pitaju Stijepovića: Kad će biciklistička staza i kod njih

Biciklisti sa Zabjela razočarani su što biciklistička staza neće biti rađena u njihovom naselju kako je to ranije najavljivao gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović. On se opredijelio da novac koji je Glavni grad dobio od Kineza utoši za iscrtavanje od Kraljevog parka do Tološa, piše Dan.

Podgoričani dobijaju 5 biciklističkih staza, radovi startuju naredne sedmice

Za taj posao utrošiće 200.000 eura. Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice ranije je tražila urbanističko-tehničke uslove za rekonsturkciju gradskih saobraćajnica zbog izgradnje biciklističkih staza i traka na pet koridora. Jedan od tih koridora bio je od raskrsnice ulica 27. marta i kralja Nikole do brda Gorica, kao i od raskrsnice Ulice 27. marta do Krivog mosta, Ulicom dr Ljubomira Rašovića, Bulevarom Džordža Vašingtona do Bulevara svetog Petra Cetinjskog.

Zabjelčani podsjećaju gradonačelnika da je u predizbornoj kampanji najavio i da će razvijati i periferiju, a ne samo centar grada. Oni misle da Zabjelo mora imati biciklističku stazu, te da se one moraju graditi u prigradskim naseljima, a ne po postojećim bulevarima u užem centru grada.

„Drago mi je što će se graditi, ali mislim da bi bilo prioritetnije raditi staze kroz naselja koja se nalaze van užeg centra grada. Ne mora se sve graditi kroz centar, trebalo bi izgraditi biciklističku stazu i kroz Zabjelo, jer je vožnja biciklom ovdje, sve samo ne bezbjedna. Moja djeca voze bicikla, i baš zbog njih bi voljela da se jednog dana kroz Zabjelo i izgradi biciklistička staza, da ne strahujem svaki put kada izađu iz kuće da voze bicikla“, kazala je Olja Šoć sa Zabjela.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com