I KAMEN BI PROPLAKAO 6 slika koje moraju promijeniti svijet! - Volim Podgoricu

I KAMEN BI PROPLAKAO 6 slika koje moraju promijeniti svijet!

Cijeli svijet oplakuje trogodišnjeg sirijskog dječačića Aylana Kurdija čija je fotografija beživotnog tijela koje je voda donijela na obalu grčkog ostrva Kosa potresla čovječanstvo. Umjetnici pirom svijeta objavljuju crteže kojima odaju počast tragično stradalom mališanu.

Trogodišnji Aylan Kurdi sa svojim roditeljima i dvije godine starijim bratom Rihanom bježao je iz Sirije u bolji, ljepši i sretniji život kakvim bi trebalo živjeti svako dijete. Međutim, na putu do Kanade gdje živi Aylanova tetka dogodila se tragedija.

Dječakovo sićušno tijelo voda je izbacila na obalu grčkog ostrva Kos. Fotografija beživotnog Aylanovog tijela obišla je svijet, a umjetnici iz mnogih zemalja oplakuju ga crtežima kojima poručuju da se ovakva tragedija nije smjela dogoditi i da nijedan dječji život ne bi smio ovako skončati.

Umjetnici crteže objavljuju pod hashtagom #HumanityWashedAshore (Humanost je odbačena na obalu), a jedan crtež popraćen je komentarom ‘Ne dopusti da se saosjećanje utopi’. Drugi crtež pak prati rečenica ‘Pakao je stvarnost u kojoj živimo.’ A ne bi smjelo biti tako… Ovo je 6 crteža koji moraju promijeniti svijet.

6 crteža koji moraju promijeniti svijet - 3

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com