Home / NOVOSTI / Hronika / Majka Mirjane (46) koja je sliku svoje mrtve bebe objavila na Fejsbuku: Ona nije ubila bebu!
Mirjanina majka tvrdi da ona nije ubila svoje dijete (Foto novosti.rs)

Majka Mirjane (46) koja je sliku svoje mrtve bebe objavila na Fejsbuku: Ona nije ubila bebu!

Majka Mirjane Mikljević, uhapšene zbog sumnje na čedomorstvo: Nije ubila dijete, ono je već bilo mrtvo, pošto se desio pobačaj. Stavila slike na “Fejsbuk” da bi komšijama dokazala da je bila trudna

-Mirjana je bila u vezi sa nekim čovjekom odavde i ostala je u drugom stanju. Ja to nisam ni znala, sve dok mi prije nekoliko mjeseci nije rekla da je bila u šestom mjesecu i da je imala pobačaj. Tad sam bebu, muškog pola, stavila u plastičnu kutiju i zakopala u bašti, a preko sam stavile cigle i crijepove – dok pokazuje mjesto gdje je zakopala tijelo svog unuka priča za “Novosti” Javorka (73), majka Mirjane Mikljević (46) koja je juče uhapšena zbog čedomorstva i pokazuje mjesto gde je zakopala tijelo svog unučeta.

Mirjana Mikelić (46) ubila svoju bebu, zakopala je pa objavila slike na Fejsbuku!

Mirjana Mikljević (46) iz Busura kod Petrovca na Mlavi, kako je saopšteno, uhapšena je i zadržana u policijskom pritvoru, zbog sumnje da je počinila čedomorstvo svog tek rođenog sina. Cio slučaj razotkriven je jer je Mirjana mrtvo novorođenče fotografisala i njegove slike postavila na svoj fejsbuk-profil, poslije čega su neki građani alarmirali policiju.

Policija je tijelo novorođenčeta otkopala prije dva dana i odnijela na obdukciju, koja je pokazala da se radi o ubistvu. Zbog toga su u srijedu ujutru došli po Mirjanu i uhapsili je.

U njenoj kući juče smo zatekli samo majku Javorku, koja je odmah stala u odbranu svoje ćerke. Na pitanje otkud slike mrtve bebe na “Fejsbuku”, Javorka kaže da je Mirjana to uradila da bi nekim pakosnima iz sela zatvorila usta.

– Neki su govorili da ona laže da je trudna i da stavlja jastuk da izgleda kao da ima stomak. Zato je, kad sam zakopavala dijete, tražila da sačekam dok ga ona slika, pa da ima dokaz – kaže Javorka.

Osim njih dvije, u Javorkinoj kući živi i Mirjanino dvoje maloljetne djece iz drugog braka. Taj drugi brak njoj je propao, baš kao i prvi, iz kojeg ima dvije odrasle ćerke, od kojih je jedna udata i ima dvoje djece, a druga je u Austriji sa ocem.

Javorka se nada da će njena ćerka uskoro stići kući i da neće biti kažnjena, jer za to nema razloga.

– Mirjana nije ubila dijete, već je ono već bilo mrtvo, pošto se desio pobačaj. Ako ima pravde, ona neće biti kažnjena, jer njene krivice u svemu tome nema – kategorična je Javorka.

Javorka Mikljević pokazuje gde je Mirjana zakopala dijete

KAZNA DO PET GODINA ZATVORA

Ukoliko se dokaže da je Mirjana zaista usmrtila svoje tek rođeno dijete, njoj prijeti kazna do pet godina zatvora. Riječ je o blažoj kazni, jer se kao olakšavajuća okolonost uzima stanje smanjene uračunljivosti kod porodilja. Zbog uvažavanja ovakvog stanja, ovo krivično djelo tretira se kao privilegovano ubistvo. Međutim, ukoliko se ispostavi da je novorođenče usmrtio neko drugi, onda će se to tretirati kao klasično ubistvo, za koje je zaprijećena mnogo duža zatvorska kazna.

ZGRANUTI MJEŠTANI

Mještani koje smo zatekli u centru Busura nisu krili iznenađenje zbog ovog slučaja, kakav se ne pamti u njihovom selu. Čim se saznalo da su na “Fejsbuku” okačene slike mrtvog djeteta, neko je obavijestio policiju.

– Dolazili su i policajci i inspektori, ali ne znamo šta se zaista desilo i šta će dalje biti s Mirjanom – rekao nam je meštanin Braniša Trainović.

(novosti.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com