(VIDEO) Decenijama kriju od nas tajni sastojak koji podmlađuje i pegla bore: Evo o čemu je riječ! - Volim Podgoricu

(VIDEO) Decenijama kriju od nas tajni sastojak koji podmlađuje i pegla bore: Evo o čemu je riječ!

Godišnje se potroše milijarde dolara širom svijeta na kreme i losione kojima kozmetičke kompanije obećavaju zategnutu kožu bez bora. U opisu ovih proizvoda neizostavno stoji da oni usporavaju proces starenja kože. Ipak, u većini slučajeva se radi samo o propagandnim porukama, bez konkretnih naučnih dokaza koji bi garantovali djelotvornost proizvoda.

Brojna istraživanja su pokazala bi upotreba peptidnih bioregulatora mogla da dovede do prave revolucije u ovoj oblasti. Profesor Hvainson, trenutni predsjednik Međunarodnog udruženja za gerontologiju i gerijatriju i šef Instituta za bioregulaciju i gerontologiju u Sankt Peterburgu, posvetio je godine svog rada ovoj problematici.

Profesor Havinson se ovom temom bavi još od 1980-ih godina, kada su sovjetski vojnici, usljed izloženosti radijaciji, pokazali znake prijevremenog starenja i kada je bilo potrebno pronaći način da se proces starenja preokrene.

Foto: Printscreen/ Youtube/ AntiagingSystemsFoto: Printscreen/ Youtube/ AntiagingSystems

Nakon brojnih studija, naučnici su otkrili da je uloga peptida u kontrolisanju procesa starenja veoma značajna. Peptidi omogućavaju da se na bore djeluje iznutra.

Peptida na tržištu ima u vidu dodataka ishrani, a kako svaki organ koristi određene peptide, peptidni dodaci ishrani mogu biti namijenjeni krvnim sudovima, jetri, mozgu, pankreasu, očima, bubrezima i tako dalje. To znači da su peptidi korisni ne samo za zdravlje i dobar izgled kože, već i za cjelokupni ljudski organizam.

Istraživanja o ulozi i značaju peptida za ljudsko zdravlje se nastavljaju. Doziranje peptidnih dodataka zavisi od potreba pojedinca i podrazumijeva ciklično korišćenje. Za održavanje dobrog zdravlja dovoljne su dvije kapsule dnevno tokom perioda od 30 dana, a ciklus se ponavlja nakon mjesec dana pauze. Peptidi se mogu smatrati budućnošću medicine i garancijom zdravlja.

(Stil)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com