PODGORICA: Uhapšen Đ.J. Zbog posjedovanja heroina! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšen Đ.J. Zbog posjedovanja heroina!

Policija je u šest crnogorskih gradova uhapsila je sedam osoba zbog sumnje da su neovlašćeno proizvodili, držali i stavljali u promet opojne droge, a tokom ove akcije pronađeno je i oduzeto oko 26,3 kilograma skanka, 230 grama marihuane, 190 grama heroina i 15 grama kokaina, saopšteno je iz Uprave policije.

U Baru je policija u gepeku “Citroena” na šlep vozilu u kojem su se nalazili M.M. i S.V. iz Ulcinja pronašla i izuzela dvije torbe pod sumnjom da se u njoj nalazi 21.350 grama marihuane tipa skank. Iz Uprave policijesu naveli da su obavili pretres kuće i drugih prostorija N.S. iz Ulcinja, gdje je pronađeno i oduzeto 81,4 grama skanka, kao i 91,6 grama smješe čijim vještačenjem tek treba da se utvrdi da li sadrži psihoaktivne supstance.

Službenici Uprave policije takođe su identifikovali osobu koje je u decembru prošle godine odbacila više od četiri kilograma skanka pronađenog u barci u Budvi, a koji je, kako se sumnja, bio namijenjen uličnoj prodaji. Utvrđeno je da se radi o A.M. (27) iz Podgorice, koji je u maju ove godine uhapšen zbog sumnje da je zajedno sa licem G.M.F. (24) iz Johanezburga, državljaninom Južnoafričke Republike, planirao i organizovao teško ubistvo G.Đ. iz Budve.

“Sumnja se da je A.M, u noći između 26. i 27. decembra 2014. godine u Budvi, radi prepakivanja u manja pakovanja i stavljanja u ulični promet, imao u posjedu četiri pakovanja opojne droge marihuana tipa skank, težine preko 4.073,2 grama. On je drogu, kako se sumnja, odbacio u barku radi skrivanja, kako bi izbjegao policijsku kontrolu. Međutim, policijski službenici su pronašli skank i preduzeli službene mjere i radnje na terenu u cilju utvrđivanja identiteta lica koje je ovu drogu posjedovalo i odbacilo. Droga je izuzeta i upućena na vještačenje u Forenzički centar gdje je analizom izdvojen DNK profil A.M. Protiv njega je ZVDT u Podgorici krivična prijava podnijeta u redovnom postupku, budući da se on već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog pomenutog KD kriminalno udruživanje”, navode iz Uprave policije.

U Plavu kod A.C. (35) iz Plava u ruksaku pronađeno je i oduzeto sedam koverti sa 231 gram marihuane. On je priveden Zamjeniku višeg državnog tužioca u Bijelom Polju na dalju nadležnost, a droga je upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Kod Đ.J. (47) iz Podgorice pronađeno je i zaplijenjeno 162 grama heroina. Heroin je otkriven i oduzet prilikom kontrole vozila „VW Golf IV“ kojim je Đ.J. upravljao, a sumnja da se da je on drogu držao u namjeri da je stavi u promet.

“Takođe se sumnja da je Đ.J. izvjesni period nabavljao heroin, koji je potom „sjekao“, prepakivao u manja pakovanja i potom stavljao u ulični promet. On je uz krivičnu prijavu priveden ZVDT u Podgorici, a heroin je upućen u Forenzički centar radi vještačenja”, ističu iz Uprave.

U Rožajama je kod A.V (32) iz Berana pronađeno pakovanje sa 28,6 grama heroina. On je sa  M.K. (39) iz Berana, Đ.M. (23) i M.Č. (31) iz Bijelog Polja zaustavljen u vozilu “VW Golf II”, a nakon pregleda je pronađena droga. U konsultaciji sa ZVDT u Bijelom Polju, sve četiri osobe su uz krivičnu prijavu sprovedeni ovom tužiocu na dalju nadležnost, zbog osnova sumnje da su počinile navedeno krivično djelo, dok je droga upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Takođe službenici Uprave policije su u Beranama, u krugu dvorišta hotela Berane, ispod betonskih konstrukcija pronašli i izuzeli dva PVC pakovanja sa 15,2 grama kokaina. Kako je najavljeno, preduzimaju se aktivnosti na identifikovanju osobe koja je sakrila drogu na tom mjestu, a kokain je radi vještačenja upućen u Forenzički centar.

2 komentara

  1. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you’ve done a excellent job with this. Also, the blog loads super fast for me on Chrome. Outstanding Blog!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com