PODGORICA: Budućnost dočekuje neugodni Mega Leks u 3. kolu ABA lige - Volim Podgoricu

PODGORICA: Budućnost dočekuje neugodni Mega Leks u 3. kolu ABA lige

Poslije blijede igre u duelu sa Crvenom zvezdom, posebno u drugom poluvremenu, košarkaši Budućnost Volija imaju puno motiva pred duel sa Mega Leksom u srijedu veče na svom terenu.

Žele da se iskupe za ubjedljiv poraz od šampiona, ali i da istovremeno upišu dva nova boda.

Zadatak neće biti nimalo lak, u goste stiže mladi sastav Dejana Milojevića, koji bi ove sezone mogao da budemo jedno od najprijatnijih iznenađenja.

O gostima se u taboru Podgoričana priča sa poštovanjem, ali popusta neće biti, bodovi moraju da ostanu u Crnoj Gori.

“Na osnovu dva kola koja su iza nas, možemo da kažemo da ćemo igrati protiv protivnika koji je jako kvalitetan, igra dobro i koji je, za razliku od većine timova iz ABA lige, dostigao neku takmičarsku formu. Odigrao je 15-tak mečeva u pripremnom periodu, znaju šta hoće na terenu, što se vidjelo protiv Crvene zvezde, kada su bili u egalu u „Pioniru“, što nije nimalo lako. Protiv Partizana su pokazali impresivan kvalitet. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, da budemo agresivni i da iiznivelišemo nivo energije sa njima. Meč je značajan jer igramo na svom terenu i eventualni gubitak bodova nije preporučljiv. Pripremamo se na pravi način za ovaj meč i mislim da ćemo iz stvari koje pripremimo za sam meč na kraju i trijumfujemo“, kaže trener Budućnost Volija Igor Jovović.

Igra tima iz Sremske Mitrovice je do tančina skenirana. Viđene su dobre, ali i loše strane u njihovoj igri, koje će igrači pokušati da iskoriste na terenu i zabilježe drugi triojumf.

“Oni su od ove godine promijenili koncepciju i filozofiju igre. Igraju dosta agresivno po čitavom terenu, energetski su jako prisutni i moramo da odgovorimo na njihovu agresiju na identičan način. Mlada ekipa koja daje sve od sebe, jer nema nijednog superstara u timu. Tu je Predrag Samardžijski kao iskusniji igrač, koji potpomaže njima i svi su gladni uspjeha. Moramo da budemo svjesni da se nalazimo u klubu koji ima dobre uslove i samim tim nas pokreće da budemo još gladniji nego oni. Da budemo čvesti, konkretni, da igramo jaku odbranu i da iz odbrane gradimo našu igru i ukoliko sve to sprovedemo, neće biti problema“, jasan je Jovović.

Aleksa Marić još nije uhvatio pravi ritam, ali se očekuje da protiv Mege bude jedan od tvoraca pobjede.

“Očekujemo jednu veliku utakmicu, biće to borba punih 40 minuta protiv kvalitetne ekipe. Jesu mladi, ali ih krasi jedna velika želja, borba na terenu i timska igra. Počeli smo da se pripremamo za ovaj duel i siguran sam da ćemo ući spremni u utakmicu“, zaključio je reprezentativac Australije.

(vijesti.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com