Vučić ne ide na utakmicu: Fudbalerima želim pobjedu i da se bore za grb i zastavu Srbije - Volim Podgoricu

Vučić ne ide na utakmicu: Fudbalerima želim pobjedu i da se bore za grb i zastavu Srbije

Premijer Vučić uputio je pismo javnosti povodom fudbalske utakmice Srbije i Albanije. Sadržaj pisma prenosimo u cjelosti:

„Srbija i Albanija su u prethodnih godinu dana radile mnogo na međusobnom razumijevanju i uspostavljanju redovnih kontakata koji doprinose boljoj političkoj i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, poslije decenija ćutanja i zamrznutog neprijateljstva. Počeli smo da razgovaramo o velikim i važnim projektima, kao što su izgradnja autoputa Niš-Drač i pruge Beograd-Podgorica-Skadar-Tirana. Znam dobro da je i danas lakše i popularnije podizati tenzije, jer uvijek je jednostavnije izabrati liniju manjeg otpora i prikloniti se mržnji umjesto racionalnom sagledavanju budućnosti. Ipak, smatram da su albanski premijer Edi Rama, kao i rukovodstvo Srbije, razmjenom najboljih studenata, poslali važnu poruku ne samo našim narodima, već i cjelokupnom svijetu, da ozbiljno i odgovorno gledamo u budućnost regiona, Srbije i Albanije.

U skladu sa tim, ali i zbog nesvakidašnje politizacije jednog sportskog događaja, poslije više telefonskih razgovora sa premijerom Ramom, donio sam odluku da ne putujem u Elbasan kako bi glavni akteri fudbalske utakmice bili sportisti.

Kao predsjednik Vlade Republike Srbije najoštrije osuđujem huliganski napad albanskih navijača na naše fudbalere i zahtjevam od albanskih vlasti da svim građanima Srbije, koji budu prisustvovali ovom sportskom događaju, obezbijede punu sigurnost prije, za vrijeme i poslije održavanja utakmice.

Našim fudbalerima želim uspjeh i pobjedu, ali ih, prije svega, molim da se bore za grb i zastavu Srbije, i poručujem da ću ih, bez obzira na to da li će pobijediti ili izgubiti, kao predsjednik Vlade sačekati i poželjeti im mnogo novih pobjeda u budućnosti“, navodi se u pismu premijera Vučića.

(Blic)

1 komentar

  1. I am frequently to blogging and i genuinely appreciate your content regularly. This great article has truly peaks my interest. I’m going to bookmark your web blog and keep checking for brand new data.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com