KONAČNO ODGOVOR: Zašto se muškarci lože na inteligentne, a žene se glupačama? - Volim Podgoricu

KONAČNO ODGOVOR: Zašto se muškarci lože na inteligentne, a žene se glupačama?

Kada ih pitate kakva je djevojka iz njihovih snova, pripadnici jačeg pola će inteligenciju staviti u sam vrh prioriteta, ponekad čak i iza fizičkog izgleda. No, kad je brak u pitanju, uvijek nekako završe s ženama koje ne mogu da im pariraju obrazovanjem i pameću. U čemu je fora?

Muškarce poput magneta privlače žene koje su inteligentnije od njih, jer su im one izazov. Međutim, kad je riječ o svakodnevnom životu, za vezu ili brak radije će odabrati one manje inteligentne od njih samih.

Istraživači sa više američkih univerziteta sproveli su studiju u kojoj su muškaraci rješavali testove iz matematike i jezika, a potom odgovarali na pitanja o atraktivnosti raznoraznih lijepih žena, od kojih su neke poznavali, a neke ne.

Ali, prije nego što bi vidjeli djevojku, najprije su im pokazali kakve je ona rezultate postigla iz testova, a koji su bili bolji od njihovih.

Ispostavilo se da su im daleko privlačnije djevojke koje su pametnije od njih. No, samo ako su s njima na psihičkoj distanci, bez ikakve bliskosti, već da ih posmatraju i dive im se sa udaljenosti.

Foto-ilustracija: Profimedia

No, ako se radi o ženi s kojom su u intimnijim odnosima, tad im to što je pametnija nije toliko privlačno, jer se osjećaju ugroženo. Takvu ženu doživljavaju kao prijetnju i osjećaju se uz nju manje muževno.

(telegraf,rs)

1 komentar

  1. Having been simply looking at useful blog articles with regard to the project research when My partner and i happened to stumble on yours. Thanks for this practical information!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com