KIC “Budo Tomović” – program za novembar - Volim Podgoricu

KIC “Budo Tomović” – program za novembar

Kao i obično, KIC “Budo Tomović” pripremio je bogat program za novembar, evo šta su najavili:

“Raznovrstan i kvalitetan repertoar Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ za novembar mjesec će obuhvatiti čak 60 programa iz oblasti pozorišta, muzike, likovne umjetnosti, književnosti, filma i dr.

Među prijateljima KIC-a, sa kojima ćemo realizovati neke od programa su: Ambasada Republike Italije, Ambasada Meksika u Beogradu, Matica crnogorska, Nevladine organizacije – Muzika, alternativa, kultura; Crnogorska alternativna kultura, Teatar mladih, studentski Radio Krš, Savez udruženja Boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Centar za razvoj šaha Dijagonale i Gradsko pozorište.

U susret jubileju nastavljamo sa programskim iznenađenjima. Nakon ljetošnjeg oslikavanja murala na dijelu fasade naše zgrade i uspješne premijere monodrame “Pijanista” prije 5 dana, u novembru najavljujemo 5 rođendanskih programa – 4. novembra pozivamo sve zaniteresovane sugrađane na prvi čas besplatnog kursa CRNOGORSKOG ora. Predstavićemo 19.novembra prvu zbirku Foruma mladih pisaca KIC-a “Raspoloženi za ptice”, a sa NVO Centar za razvoj šaha Dijagonale i Maticom crnogorskom 29.novembra organizovaćemo Šahovski turnir za javne ličnosti. U poklon koncertu kamerne muzike mladih umjetnika iz Škole za muziku i balet “Vasa Pavić” uživaćemo 30.novembra, kao i u repriznom igranju naše rođendanske premijere “Pijaniste” u izvođenju Sejfa Seferovića.

city light program novembar

Koncerti renomiranih izvođača, različitih muzičkih žanrova obilježiće novembar mjesec u KIC-u. Publika će imati priliku da uživa u premijernom nastupu poznatog švedskog gitariste i kompozitor Johanesa Molera (Johannes Möller) koji je pobjednik prestižnih takmičenja Guitar Foundation of America i European Guitar Award. U novembru ćemo takođe premijerno organizovati i koncet Nitianand Haldipura (Nityanand Haldipur) jednog od vodećih izvođača klasične indijske muzike na bansuri, flauti od bambusa, tipičnom južnoazijskom instrumentu. Njegovo izvođenje raga je maštovito i puno neočekivanih improvizacija, a repertoar izuzetno širok, od klasične indijske muzike do eksperimentalne fuzije. U saradnji sa Studentskim radiom KRŠ ugostićemo beogradski pop-rok sastav Stray Dogg (Strej Dog) koji će predstaviti svoj četvrti studijski album “Come Along Wind”.

U saradnji sa NVO Muzika alternativa kultura organizovaćemo koncert crnogorskih muzičara povodom 21 godine od smrti Milana Mladenovića (1958-1994), frontmenta nekadašnje grupe EKV, KUD “Željezničar” obilježiće 40 godina postojanja, a Veče humora i muzike prirediće i Dragan Koprivica.

U okviru filmskog KIC segmenta prikazaćemo reviju američkog glumca i režisera Džordža Klunija, organizovaćemo “Dane meksičke kulture”, a posljednje dane mjeseca obilježiće „Sudfestival“.

U okviru pozorišnog programa premijerno ćemo organizovati manifestaciju „Crnogorska amaterska scena – CAS“ u okviru koje će biti izvedena predstava „Avionspotting“ Kolašinskog amaterskog pozorišta, predstava „Bog“ Produkcije Prazan Prostor i KC Nikola Đurković – Kotor i predstava “Idemo u lov” Centra za kulturu Berane. Na repertoaru će se naći i DODEST-ove predstave „Krug“ i Pijanista“, uživaćemo u predstavama „Čorba od kanarinca“ i „Lista za ljubav“, kao i u predstavama Gradskog pozorišta. Tokom novembra ugostićemo i predstavu „Plastika“ FaVi teatra iz Beograda.

Informativno – edukativni program biće u znaku promocije prvog zbornika poezije i proze “Raspoloženi za ptice” Foruma mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović. U saradnji sa Savezom udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore organizovaćemo veče śećanja na pjesnike revolucije u čast obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, antisemitizma i ksenofobije, a članica DODEST-a Ivana Milašević uz muzičku pratnju Sretena Radulovića (gitara) govoriće poeziju Enesa Kiševića, Tina Ujevića, Konstantina Galcinjskog i drugih.

U okviru likovnog programa organizovaćemo izložbe slika „Podvodni svijet“ Irvina Masličića i „Odluka“ Ane Grujičić.

Festival tolerancije koji je trebalo da bude održan od 4. do 6.novembra odložen je za maj 2016. zbog aktuelnih političkih dešavanja”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com