DNP: Božović dokazana perika režimske demokratije - Volim Podgoricu

DNP: Božović dokazana perika režimske demokratije

Kad god se oglasi gostujući profesor sociologije Ratko Božović, dokazana perika režimske demokratije, onda je i političkom laiku jasno da je premijer Milo Đukanović u velikoj nuždi, kazali su u Demokratskoj narodnoj partiji.

“Ova salonska individua čitav svoj profesorski i politički autoritet je gradila na režimskim jaslama, kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori. On je Dušan Janjić, Sonja Biserko i Žarko Karić u jednoj ličnosti”, ističu u DNP-u.

Umjesto da, kako su kazali, osudi suspendovanje Ustava i zakona u Crnoj Gori, prebijanje građana i kriminalno djelovanje pripadnika policije, Božović se usudio da tumači govore lidera DF – a.

“Za njegovu informaciju, sa onima koji su izdali nalog da se 17. i 24. oktobra prebijaju goloruki crnogorski građani nećemo voditi nikakav dijalog, već demokratsku borbu na svakom mjestu i u svako vrijeme”, poručuuju u DNP-u.

Podsjećaju da su od 27. septembra oni koji ih napadaju da su protiv dijaloga imali jasnu i otvorenu ponudu da otpočnu razgovore o rješenju političke krize kroz formiranje prelazne Vlade i implementaciju izbornog zakonodavstva.

“Ne samo što su naši legitimni zahtjevi odbijeni, već je hiljadu policajaca gazeći Ustav krenulo u obračun sa pedesetak golorukih demonstranata lomeći i prebijajući sve što im se našlo na putu. Pošto je Ratko Božović poznat kao čovjek koji je na svojim predavanjima objašnjavao brutalne metode djelovanja policije u vrijeme Miloševićevog režima, očekivali smo da uprkos godinama i vidljivoj senilnosti, pokuša zadržati profesorsku objektivnost. Ali izgleda da evri ubrzavaju senilnost”, naglasili su u DNP-u.

Poručuju Božoviću da kad tumači govore Milana Kneževića, uzme u obzir da mu je upravo on predavao sociologiju kulture.

“Drugim riječima, sve što je Knežević naučio o mržnji i političkoj komunikaciji zasluga je Ratka Božovića. Ali čisto sumnjamo da bi se Božović i mogao sjetiti Kneževića, pošto su mu pažnju, redovno odvlačile mlade koleginice koje su ga vraćale u davnu mladost”, zaključuju u DNP-u.

3 komentara

  1. Whats up. Very nice website!! Man .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionally…I am satisfied to find numerous useful info right here within the post. Thanks for sharing.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com