DNP: Božović dokazana perika režimske demokratije

Kad god se oglasi gostujući profesor sociologije Ratko Božović, dokazana perika režimske demokratije, onda je i političkom laiku jasno da je premijer Milo Đukanović u velikoj nuždi, kazali su u Demokratskoj narodnoj partiji.

“Ova salonska individua čitav svoj profesorski i politički autoritet je gradila na režimskim jaslama, kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori. On je Dušan Janjić, Sonja Biserko i Žarko Karić u jednoj ličnosti”, ističu u DNP-u.

Umjesto da, kako su kazali, osudi suspendovanje Ustava i zakona u Crnoj Gori, prebijanje građana i kriminalno djelovanje pripadnika policije, Božović se usudio da tumači govore lidera DF – a.

“Za njegovu informaciju, sa onima koji su izdali nalog da se 17. i 24. oktobra prebijaju goloruki crnogorski građani nećemo voditi nikakav dijalog, već demokratsku borbu na svakom mjestu i u svako vrijeme”, poručuuju u DNP-u.

Podsjećaju da su od 27. septembra oni koji ih napadaju da su protiv dijaloga imali jasnu i otvorenu ponudu da otpočnu razgovore o rješenju političke krize kroz formiranje prelazne Vlade i implementaciju izbornog zakonodavstva.

“Ne samo što su naši legitimni zahtjevi odbijeni, već je hiljadu policajaca gazeći Ustav krenulo u obračun sa pedesetak golorukih demonstranata lomeći i prebijajući sve što im se našlo na putu. Pošto je Ratko Božović poznat kao čovjek koji je na svojim predavanjima objašnjavao brutalne metode djelovanja policije u vrijeme Miloševićevog režima, očekivali smo da uprkos godinama i vidljivoj senilnosti, pokuša zadržati profesorsku objektivnost. Ali izgleda da evri ubrzavaju senilnost”, naglasili su u DNP-u.

Poručuju Božoviću da kad tumači govore Milana Kneževića, uzme u obzir da mu je upravo on predavao sociologiju kulture.

“Drugim riječima, sve što je Knežević naučio o mržnji i političkoj komunikaciji zasluga je Ratka Božovića. Ali čisto sumnjamo da bi se Božović i mogao sjetiti Kneževića, pošto su mu pažnju, redovno odvlačile mlade koleginice koje su ga vraćale u davnu mladost”, zaključuju u DNP-u.

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close