ŠEST GODINA PAKLA Dječaka šutirali, vrijeđali i skidali golog. NIKO mu nije pomogao! - Volim Podgoricu

ŠEST GODINA PAKLA Dječaka šutirali, vrijeđali i skidali golog. NIKO mu nije pomogao!

Šest godina traje pakao kroz koji prolazi učenik trećeg razreda Srednje tehničke škole „Mileva Marić“ M. M. u Titelu, kako tvrdi njegov otac S. M., samo zato što ima višak kilograma.

Vršnjaci ga, prema očevim riječima, verbalno i fizički maltretiraju, a poslednji napad dogodio se prije nedelju dana, kada mu je vršnjak bacio deterdžent u oči.

On od tada ne ide u školu, a slučaj je prijavljen policiji. Podnijeta je krivična prijava protiv maloljetnika koji je bacajući deterdžent u oči zadao lakše tjelesne povrede nesrećnom 17-godišnjaku.

 – Zbog straha moje dijete ne ide u školu od četvrtka, kada se incident dogodio. Istovremeno čekamo da prođe vrijeme kako se povreda ne bi iskomplikovala. Trebalo bi da se vrati na nastavu u ponedeljak. Zaposlen sam u firmi koja je relativno blizu škole i, ukoliko bude problema, moraću da reagujem jer više ne znam kako da zaštitim svoje dijete – kaže S. M. i dodaje da su vršnjaci još u osnovnoj školi fizički i verbalno maltretirali njegovo dijete.

– Šutirali su ga u zadnjicu i nazivali ga pogrdnim imenima. Jednom prilikom su ga dvojica vršnjaka držali i skinuli mu pantalone pred svima. Svi su se smijali i niko nije prišao da mu pomogne – priča S. M.

U osmom razredu njegov sin je slomio kuk. Nažalost, ostale su posljedice zbog kojih je šepao na jednu nogu. Uvrede su se nastavile i bile još okrutnije upravo zbog te povrede. Mali nasilnici kažnjeni su jedino ukorom.

Nažalost, M. M. i nasilnik upisali su isti smjer u srednjoj školi. Prve godine nije bilo problema. Sledeće godine, međutim, udružilo se nekoliko đaka koji su zajednički nastavili da maltretiraju M. M.
– Postavili su fotografiju mog sina na profilu Fejsbuku i napisali da je „nevin kao pikado“. U školi su mu se svi smijali zbog toga. Zamolio ih je da to sklone. Morao sam da intervenišem i alarmiram razrednog starješinu, pa su tek onda sklonili fotografiju. Verbalna i fizička maltretiranja su se nastavila, a niko nije reagovao – priča otac.
Direktorka škole Jadranka Pešti potvrđuje da je jedan od učenika na odmoru prosuo deterdžent u oči M. M., ali da joj nije poznato da je ranije bilo verbalnog i fizičkog nasilja.
– Prikupljamo dokaze i razgovaramo sa roditeljima i decom. Poslije razgovora znaćemo šta i kako dalje. Dosad niko nije prijavio bilo kakvo nasilje. Koliko znam, incident se dogodio, ali su se učenici nakon toga rukovali i sve je bilo u redu. Potom je otac slučaj prijavio policiji – kaže Pešti.

 

(blic.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com