Uhapšena dva pripadnika SAJ-a zbog prebijanja Mija Martinovića - Volim Podgoricu

Uhapšena dva pripadnika SAJ-a zbog prebijanja Mija Martinovića

Po nalogu Osnovnog tužilaštva pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Boro Grgurović i Goran Zejak uhapšeni su zbog sumnje da su tokom protesta Demokratskog fronta, 24. oktobra, u Podgorici, brutalno pretukli predsjednika profesionalne bokserske organizacije Milorada Mija Martinovića, saznaje CdM. Njima su osnovna tužiteljka Ljiljana Klikovac i njen kolega Zoran Vučinić odredili pritvor do 72 časa.

Tužilaštvo je o ovom događaju pokrenulo istragu u okviru koje je u svojstvu svjedoka izjavu dao i komandant SAJ-a Radosav Lješković. Nakon toga Lješković je Tužilaštvu predao spisak sa imenima specijalaca koji su bili na dužnosti u noći kada je održan protestni skup.

Pripadnici SAJ-a su povodom prebijanja Martinovića ispitivani u Tužilaštvu.

Iz Uprave policije ranije su saopštili da je Martinović prije nego što je pretučen probio policijski kordon kod restorana “Maša”, upravljajući “Mercedesom” iz pravca Mareze.

Policija mu je navodno izdala naređenje da se zaustavi, međutim, on se vratio unazad i velikom brzinom Ulicom Svetozara Markovića odjurio ka Ulici Vasa Raičkovića.

Tada su, prema policijskoj verziji, službenici obavijestili kolege da zaustave ovaj “Mercedes”.

Osim toga, postupanje službenika SAJ-a u konkretnom slučaju u policiji su pravdali prethodno dobijenom dojavom da u određenim vozilima postoji vatreno oružje.

Martinović je od 24. oktobra do prekjuče bio na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, nakon čega je otpušten.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com