(VIDEO) VLADIKA KAČAVENDA MI JE GURAO JEZIK U USTA I HVATAO ME ZA POLNI ORGAN! Jezive riječi OCA SERAFIMA šokirale su Srbiju - Volim Podgoricu

(VIDEO) VLADIKA KAČAVENDA MI JE GURAO JEZIK U USTA I HVATAO ME ZA POLNI ORGAN! Jezive riječi OCA SERAFIMA šokirale su Srbiju

Nevjerovatne stvari koje su se dešavale u crkvi, surovu realnost kroz koju je prošao uz vladiku Vasilija Kačavendu, ispričao je jedan od njegovih đakona u prvom dijelu emisije “Život priča” koja se emituje na TV “Prva”. Đakon Bojan Jovanović, odnosno otac Serafim, šokirao je Srbiju riječima koje je izgovorio autorki i voditeljki Tanji Vojtehovski, a u kojima je preneo svoja iskustva sa vladikom Kačavendom i saznanja o tome šta je vladika radio.

 

– Kačavenda je silovao dječaka Milića Blažanovića, koga je pozvao u manastir jer nije imao novac da se školuje, obećavši mu nastavak školovanja kasnije – rekao je Bojan Jovanović, otac Serafim.

Dječak se, po zvaničnoj verziji, raznio bombom 1999. godine u svojoj sobi u konaku manastira Papraća.

Foto: Printskrin TV Prva - emisija "Život priča"

Jovanović je rekao da je, kada su dolazili u manastir Papraća, otac Bratislav Marković uperio automatsku pušku u njega i vladiku, rekavši: “Pobiću sve vas pedere!“.

Otac Serafim tvrdi da u porti manastira Papraća počivaju djelovi tijela dečaka Milića Blažanovića koji se “raznio bombom zbog silovanja vladike Kačavende”.

Foto: Printskrin TV Prva - emisija "Život priča"

– Milić se povjeravao ocu Stefanu. On i ja smo u tajnosti zakopali djelove ijtela dječaka u porti manastira. Otac Stefan je bio sljedeći, on je to znao – rekao je Bojan Jovanović u emisiji.

Foto: spc.rs, eparhijazvornickotuzlanska.org

Posljednji put kada je vidio dječaka, posvijedočio je u emisiji Jovanović, on mu se zahvaljivao, “kao da je predosjećao da će se nešto dogoditi”.

Jovanović priča da je, kada je saznao šta sve vladika radi, “postao meta plaćenog ubice”.

Kako kaže otac Serafim, vladika Kačavenda je pokušao i njega da siluje po dolasku na vladičanski dvor, a nudio mu je stan, auto i put u Rusiju.

Foto: eparhijazvornickotuzlanska.org

– Po dolasku, rekao mi je da se skinem da vidi kako sam građen, da bi video kakav krst da mi da, šta da obučem… U tom trenutku sam se veoma razočarao. To je bio šok, nisam znao kako da odreagujem. Rekao sam da nema potrebe za time. Počeo je da me dodiruje i hvata pokušavajući da me poljubi – rekao je Jovanović, dodajući da se to potom dešavalo gotovo svakodnevno, a da nikome, ni policiji, niti bilo kome u SPC nije mogao da se obrati iz straha, uvjeren da su svi oni povezani.

U vladičanskom dvoru odvijali su se “homoseksualni balovi”, tvrdi otac Serafim, a da su mu jedne večeri za vrijeme jednog takvog skupa, rekli da ne izlazi iz sobe.

– Sišao sam u kuhinju i uzeo nož. Rekao sam sebi, sada ako dođu da me siluju ja ću se braniti. Tu noć sam proveo u strahu. Čuo sam korake, zatim je neko kucao na vrata. Onda je ušao Kačavenda, pitao me zašto nisam sišao i bio intiman sa njima – priča Jovanović.

Foto: Svetigora Pres

Kako je ispričao Jovanović pred kamerama, pokušaja silovanja bilo je više.

– Jednog dana vladika je sjedio na fotelji, a ja na kauču. Onda je on skočio na mene i počeo da mi kida dugmiće i cijepa košulju. Počeo da me hvata za nogu, polni organ i grudi. Pokušao je da mi gurne jezik u usta – tvrdi otac Sefarim.

Jovanović tvrdi da je govorio Kačevendi da prestane da ga zlostavlja, rekavši da nađe ženu da ga služi, a on mu je odgovorio da su “žene prljave, a da su samo muška djeca za njega, najbolje dječaci od 10 – 11 godina”.

Foto: AP

On tvrdi i da je vladika u jednom trenutku izdvojio 30.000 maraka, i rekao mu da je on kao vjeroučitelj u stalnom kontaktu sa djecom, da ih poznaje, da zna ko od njih nema roditelje, i daje im novac, “po 500 ili 1.000 maraka”, da to bude kao pomoć SPC, a potom da ih dovede vladiki da “vladika probere one koji su za njega i njegovo društvo”.

– Rekao sam mu da ja to ne mogu da radim, da ne mogu da podvodim djecu – istakao je Jovanović, nakon čega je emisija završena.

U emisiji je citirano i pisano svedočenje jednog od dječaka koji je, navodno, bio meta vladike Kačavende, a kako je izgledala ova potresna ispovijest pogledajte OVDJE

(Telegraf.rs / Izvor: TV Prva)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com