Pep Gvardiola novi trener Mančester Sitija! - Volim Podgoricu

Pep Gvardiola novi trener Mančester Sitija!

Izgleda da je riješeno: Pep Gvardiola biće novi trener Mančester sitija na ljeto, prenosi uticajni njemački list Kiker, pozivajući se na dobro obavještene izvore na Ostrvu.

On će na poziciji menadžera engleskog tima zamijeniti Čileanca Manuela Pelegrinija, kome će “građani” uručiti otkaz bez obzira na plasman u tekućoj sezoni.

Pelegirni sa Sitijem ima važeći ugovor do 2017. godine, pa mu sleduje i obeštećenje na osnovu prevremenog jednostranog raskida saradnje.

Nedavno je i ozvaničeno da će Karlo Anćeloti od naredne sezone naslijediti Gvardiolu u Bajernu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Bivši trener Barselone će tako postati novi Katalonac na “Etihadu”, gdje su duboko već implementirane ideje njegovih nekadašnjih saradnika i prijatelja Ferana Sorijana i Ćikija Begeristajna, aktuenog sportskog direktora premijerligaša.

Sva trojica su svojevremeno sarađivala u Barsi u vrijeme kada su Katalonci harali Evropom, a onda su im se putevi razišli, ali ono što je zanimljivo je da su Sorijano i Begeristajn u Siti išli u “paketu”. U međuvremenu je tamo ostao samo bivši reprezentativac Španije, budući da je izvršni direktor sada na novom zadatku u Melburnu. Prije toga je radio na američkom projektu Sitija – Njujorku.

Vjerovatno je još tada katalonski duo u Sitiju napravio plan – dovesti Gvardiolu u klub, i za to je došao trenutak, pošto trofejni trener završi svoju misiju u Minhenu, gdje ide ka novoj tituli, a mjerka i trofej Lige šampiona.

Dakle, u Mančesteru bi naredne sezone moglo da bude izrazito zanimljivo među komšijama, ako Junajted, kao što se uveliko priča, dovede Žozea Murinja, svojevremeno velikog Gvardiolinog rivala u Primeri.

(Telegraf.rs)

2 komentara

  1. Strong blog. I acquired several great info. I?ve been keeping an eye fixed on this technology for a few time. It?utes attention-grabbing the means it retains completely different, yet many of the first components remain constant. have you observed a lot amendment since Search engines created their own latest purchase within the field?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com