PROTEST: Ponovo – opet ćemo kampovati, ni vlast, ni opozicija nisu narodni

Još jedan protestni skup u organizciji Demokratskog fronta je počeo u 18 sati ispred parlamenta, i nastavljen šetnjom do Javnog servisa, čime organizatori žele iskazati protest zbog uređivačke politike RTCG-a.
Prema procjeni policije, na skupu je nekoliko stotina ljudi, dok organizatori broje sa jednom nulom više.

Predsjednik Pokreta za Pljevlja Novica Stanić rekao je da sve vlade moraju biti prelazne da bi Crna Gora bila vječna, “a ne kao ova koja traje 27 godina”

protest1

– Preko Budve, Pljevalja i Spuža kruminalni lanac DPS-a se pruža, rekao je Stanić

Predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida PUPI Vojo Vuletić rekao je da se premijer Milo Đukanović “osokolio” otkad je predsjednika Političkog savjeta DPS-a Svetozara Marovića strpao u zatvor.

– Nek se trese i pjeva, nek se budi Crna Gora od Pljevalja do primorja. Ako se ne dođe do prelazne vlade onda se učvrsćuje vladavina Mila koji se osokolio otkad je Marovića strpao u zatvor, kaže Vuletić.

Koča Pavlović ponovio je zahtjev za održavanje fer i slobodnih izbora.

-Oni su u strahu od vaše upornosti, sve su pokušali ali smo nakon svega opet tu. Poručujemo  – opet ćemo postaviti šatore ako bude trebalo, naglasio je Pavlović.

otpor

Prema njegovim riječima, da se cijela opozicija okupila večeras ispred zgrade parlamenta i tražila prelaznu vladu premijer bi morao da popusti. On je rekao da je da “od Krivokapićevih pregovaraca nema ništa”.

On tvrdi da je lider DEMOS-a Miodrag Lekić tražio da se nastavi, kako je rekao, farsa sa pregovorima Krivokapića i opozicije.

Okupljeni skandiraju “Milo lopove” i mogu se vidjeti crnogorske i srpske zastave. Među transprentima je i onaj na kome piše “Milo, mesto ti je kod Svetozara Marovića”.

 

loading...
Tagovi

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button
Close
Close