DANILOVIĆ UPOZORIO: Bavićemo se i privatnim medijima koji ne plaćaju poreze i doprinose

Predsjednik Izvršnog odbora DEMOS-a Goran Danilović izjavio je da će se radna grupa u okviru priče o medijima baviti Javnim servisom ali i radom privatnih medija.

-Ne možemo privatnim medijima zabraniti da kažu da ih ne zanimaju izbori, to je njihovo pravo i mi ćemo se privatnim medijima baviti jednim manjim dijelom. Ali moramo preispititatida li svi mediji u Crnoj Gori imaju ista pravila funkcionisanja, odnosno da li poštuju zakone po kojima jedino mogu emitovati program. Ne može biti da neko ovdje mora da plaća porez i da plaća novinare i da ih osigurava i da zbog toga ima manje kvalitetan program, a da neko ništa od toga ne radi i da uživa kreirajući nekakve informativne sadržaje u kojima se jedna strana vrijeđa a druga glorifikuje, rekao je on za Atlas TV.

Ako se utvrdi, kako kaže, da se tako nešto radi mimo zakona, takva praksa mora prestati i to “nije naređenje parlamenta nego zakona”.

Što se tiče Javnog servisa, kako je rekao, parlament bira Savjet kome bi trebalo da odgovaraju svi iz TVCG.

-Ako ih biramo, ako se iz budžeta izdvajaju sredstva, neće se valjda ljutiti ako budemo tražili da poštuju zakon,  kazao je Danilović.

Prema njegovim riječima prvo treba vidjeti šta se ne poštuje od postojećih zakona, ali i podsjetio da se u skupštinskoj proceduri nalazi nekoliko prijedloga zakona koje se tiču te oblasti a koje je predložio nevladin sektor.

-Vidjećemo da li pojedinci i na koji način kroz Savjet zloupotrebljavaju povjerenje  i da li ima mogućnosti da se Javni servis zakonima obaveže na nepristrasnost, zaključio je Danilović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button