Evo kome je Dejvid Bouvi ostavio 135 miliona funti! - Volim Podgoricu

Evo kome je Dejvid Bouvi ostavio 135 miliona funti!

Legendarni Dejvid Bouvi, koji je nedavno preminuo u 70. godini, iza sebe je ostavio bogatstvo od 135 miliona funti koje je, kako se navodi, dodijelio svojoj drugoj supruzi Iman, sinu i ćerki.

Kultni muzičar je tokom sedamdesetih bio na rubu bankrota, međutim, pametnim poslovnim potezom 1997. uspio je da povrati bogatstvo. Tada je osigurao povratak autorskih prava na svoje najpopularnije hitove. Za prvih 25 albuma snimljenih do 1990. isplaćeno mu je 37 miliona funti.

Bouvi je napisao više od 700 pjesama, a prodao je 140 miliona albuma.

– Bio je dovoljno pametan da povuče poslovne poteze kojima je osigurao svoju porodicu. Mnogi muzičari nisu toliko pametni, paostanu bez autorskih prava na svoja djela. On je, međutim, uspio da zadrži svoje nasleđe u svojim rukama. Njegove su pjesme bile njegova čeda – rekao je Dejvid Pulman, bankar koji je osmislio šemu koja je Bouviju vratila milione.

Pulman tvrdi da je svoju porodicu Bouvi finansijski osigurao još uoči svog 50. rođendana.

Veliki dio Bouvijeve zarade rezultat je i niza izuzetno uspješnih svjetskih turneja, a samo od poslednje procjenjuje se da je zaradio 41 milion funti.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Tri Bouvijeva albuma, uključujući posljednji “Blackstar”, popela su se posle njegove smrti na vrhove top lista.

2 komentara

  1. Aw, this is an extremely good post. In concept I have to put in writing similar to this moreover – spending time and actual effort to manufacture a great article… but so what can I say… I procrastinate alot and also no indicates manage to get something completed.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com