Home / NOVOSTI / Hronika / Uhapšena dva lica G.M. (35) i J.H. (37)zbog krijumčarenja kokaina
Ilustracija

Uhapšena dva lica G.M. (35) i J.H. (37)zbog krijumčarenja kokaina

Odsjek za borbu protiv droge identifikovala je, a policija uhapsila G.M. (35) iz Kotora i J.H. (37) iz Novog Pazara sa prebivalištem u Ulcinju zbog sumnje da su držali i preprodavali drogu. Oni su uhapšeni u nastavku međunarodne policijske akcije Mak/Hunt.

“Službenici Odsjeka su Specijalnom državnom tužiocu su podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv G.M, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i stvaranje kriminalne organizacije, i protiv J.H, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da su oni učestvovali u krijumčarenju kokaina i skanka na području Crne Gore i šire.

Podsjećamo da su službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge, 22. oktobra 2015. godine, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa Policijom i Tužilaštvom Hrvatske, realizovali višemjesečnu policijsku akciju koja je na našoj teritoriji sprovođena pod kodnim nazivom „Mak“ a u Hrvatskoj pod nazivom „Hunt“ (Hant).

“Ta akcija je bila usmjerena na otkrivanje, suzbijanje i presijecanje lanca međunarodnog krijumčarenja narkotika, a tokom njenog sprovođenja na teritoriji obje države pronađeno je i oduzeto 3.3 kg kokaina (Hrvatska), 1.55 kg heroina (Crna Gora), 21 kg skanka (Crna Gora), pola kilograma hašiša (Hrvatska), 800 tableta ekstazija (Hrvatska), 100 grama opojne droge amfetamin (Hrvatska) i 1 kg smješe koja služi za miješanje sa heroinom (Crna Gora). Krivične prijave su podnijete protiv ukupno 29 lica – 18 lica u Crnoj Gori i 11 lica u Hrvatskoj”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Od 18 lica tada je uhapšeno 10, i to četiri na teritoriji Podgorica, četiri u Budvi, a po jedno lice u Kotoru i Cetinju.

Četiri lica su se već nalazila u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, za dva lica je raspisana potjernica jer se ne nalaze u Crnoj Gori.

“Osim toga, službenici Grupe su, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, u odvojenoj aktivnosti uhapsili S.C. (19) iz Podgorice. Kod njega su, ličnim pregledom i kasnije pretresom kuće, pronašli i oduzeli oko 43 grama heroina, 70 grama skanka, 35 komada municije različitog kalibra, novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge i dvije vage za precizno mjerenje”, navode uz policije.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com