Sekulić: Niko efikasnije ne gazi ustavni poredak od šefova Nikole Pešića - Volim Podgoricu

Sekulić: Niko efikasnije ne gazi ustavni poredak od šefova Nikole Pešića

Niko bolje i efikasnije ne gazi ustavni poredak ove države od šefova odbornika Nikole Pešića, a sve u cilju nastavka parazitske simbioze DPS-a sa institucijama partijske države, kazao je Aleksandar Sekulić, član Predsjedništva DNP i Odbornik DF u Skupštini Glavnog grada – Podgorica.

Saopštenje prenosimo u cjelosti

U danima kada funkcioneri DPS-a zaspijevaju i bude se opterećeni strahom ko je među vama sledeći korisnik kreveta i tri obroka u Spužu, i kada se ispred zarobljenih institucija privatne države okupljaju desetine hiljada slobodnih građana koji više ne pristaju na vašu hamer demokratiju, potpuno je, odborniče Pešiću, degutantno potpisivati tuđa saopštenja, koja su pritom, u maniru DPS-a svakako netačna.

Jer dokazano je, niko bolje i efikasnije ne gazi ustavni poredak ove države od šefova mladog Pešića, a sve u cilju nastavka parazitske simbioze DPS-a sa institucijama partijske države, a bez kojih je DPS samo ljuštura prepuna političkog taloga koji se gomilao u toj partiji više od dvije decenije.

Radi objektivnog odnosa prema javnosti, neophodno je gospodina Pešića upoznati sa par cinjenica do kojih izgleda još nije uspio da dosegne. Tragikomično je što ga starije kolege nisu upozorile na podatak da je aktuelni Gradonačelnik Migo Stijepović bio predsjednik Odbora Glavnog grada DPS-a baš u periodu kada je šerif sa Mareze krčmio imovinu građana Podgorice, a o čemu će uskoro poslednju ocjenu dati državno tužilaštvo.

Neminovnost skorog suočavanja lokalnog DPS-a sa pravnom državom donijeće dilemu i trilemu odborniku Pešiću da li da ostane nebitan u svojoj urušenoj pariji, ili eventualno, da smogne snage i da kao svjedok saradnik doprinese istorijskom procesu oslobađanja i demokratizacije Podgorice, a time i Crne Gore.

Obzirom da je član partije u kojoj je lični interes krovna matrica ponašanja, pravilan redosled radnji bi bio da za početak odbornik Pešić ukloni fotografiju gazde mu Đukanovića sa svog profila, jer je, a on to dobro zna, sve manje i manje isplativo ostati u njegovom zagrljaju.

Olakšavajuća okolnost Pešiću je svakako što će uklanjanjem fotografije makar izbjeći fizičku bol, za razliku od njegovih kolega odbornika, koji su kada je DPS mijenjao ideološku odrednicu, na živo ispravljali tetovaže sa tri prsta transformišući ih u Čegevaru.

U saopštenju koje potpisuje mladi Pešić, a koje liči na tipični predizborni DPS pamflet prepun projekata koji su u „fazi priprema“ ili čak po neki i „u finalnoj fazi“ pokušava se starom metodom praznih obećanja zamaskirati katastrofalni učinak dvodecenijskog uništavanja Glavnog grada.

To prosto više ne prolazi. Moraće DPS da objasni zašto građani Podgorice plaćaju vodu koja od pumpe do česme kalira za 50 odsto, a čim se naoblači iznad Gorice mi građani razmišljamo hoćemo li svoju djecu otrovati česmovačom, čak i ako je prokuvamo.

Neka pita Pešić svoje šefove kako su uništili fudbalski klub Budućnost, a valjda mu je dovoljna opomena kako se građani Zabjela na ulicama bore za spas F.K. Zabjelo.

Neka vidi sa njegovima u DPS-u i koliko je ženski paviljon sa 16 mjesta na Kakarickoj gori uticao da hiljade narkomana po ulicama našeg grada nađu izlaz iz pakla u kojem se, zahvaljujući društvenom konceptu DPS-a, nalaze.

Neka postavi svojim kolegama pitanje zašto je Kino „Kultura“ bezočno uništen.

Čuveni projekat pet bazena u Podgorici, po priznanju Pešića sveden je na postavljanje cerade na ovaj već postojeći, a pitanje za njega je, da li će biti prilježan da ostala četiri Podgorici doniraju DPS tajkuni sa svojih privatnih posjeda.

I na kraju, da ne bi dalje ulazili u detalje koji su građanima svakako poznati, što se puteva tiče, ironija će biti kompletna kada tajkunski „Bemax“ bude proširivao treću traku prema Spužu, jer postojeći kapaciteti ne mogu da zadovolje ni trenutni intenzitet kojim se DPS preseljava u ZIKS.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com